Carrosserie Elenbaas bestaat inmiddels 125 jaar en is dé specialist in op maat gemaakte carrosserieën, Lamberet koel-/vriesinstallaties, Palfinger kranen en Bott-Vario bedrijfswageninrichtingen. Daarnaast hebben zij een eigen werkplaats voor onderhoud, modificaties en reparaties, een eigen spuiterij en schadeherstel en een complete print en sign afdeling voor het beletteren van (vracht)wagens. Laurens en Jean-Paul Elenbaas hebben recentelijk de Boardroom Strategisch Leiderschap gevolgd.

1) Wat was uw initiële vraag, waar had u dringend behoefte aan?

Als servicegericht bedrijf verkopen wij niet graag ‘nee’. Een uitbreiding van onze werkzaamheden dient echter wel aan te sluiten bij onze visie: we doen het goed of we doen het niet. Om onze missie, visie en strategie helder te krijgen, hebben wij de Boardroom Strategisch Leiderschap via H&P gevolgd.

2) Hoe is dat opgepakt door Hermans & Partners?

De Boardroom Strategisch Leiderschap bestond uit 7 ochtendsessies. Deze sessies werden begeleid door 2 docenten met ruime ervaring in strategievorming en het creëren en meten van waarde. Aan de hand van de theorie en door onszelf ingebrachte cases hebben wij een veel duidelijker beeld van onze onderneming gekregen. Wij weten nu wat de behoeften van onze (potentiële) klanten zijn en waar onze kansen en uitdagingen liggen. Het sparren met mede-participanten en de 2 docenten hebben wij als zeer waardevol ervaren.