Hermans & Partners B.V., accountants en adviseurs, informeert u graag over het volgende:

Het kabinet stelt de TOGS-regeling (tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren) open voor meer bedrijven en beroepen. De TOGS-regeling voorziet in een eenmalige uitkering van € 4.000 aan ondernemers die specifiek door de maatregelen inzake het coronavirus worden getroffen.

Bedrijven zonder SBI-code
Om voor de regeling in aanmerking te komen, moet een bedrijf beschikken over een specifieke SBI-code. Sommige bedrijfsgroepen hadden die niet, zoals tattooshops, maar waren vanwege het contactverbod wel gesloten.

Uitbreiding mkb-bedrijven
Ook zijn meer mkb-bedrijven toegevoegd die een dergelijke code al wel hadden. Het betreft onder meer winkeliers in de foodsector, taxibedrijven, tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet- en drinkgelegenheden of evenementen. Deze bedrijven komen nu dus ook in aanmerking voor de eenmalige uitkering.

Voorwaarden
De TOGS-regeling heeft een aantal voorwaarden. Zo is bepaald dat er in de periode 16 maart 2020 tot en met 15 juni 2020 een omzetverlies van minstens € 4.000 moet zijn.

Aanvragen vanaf 15 april
De TOGS kon vanaf 6 april worden aangevraagd. De nieuwe toegevoegde ondernemers kunnen de TOGS vanaf 15 april aanvragen. Aanvragen moet digitaal via de site rvo.nl.

Heeft u vragen over de tegemoetkoming voor ondernemers in getroffen sectoren? Neem dan contract met ons op.

Terug naar overzicht