Een zalig uiteinde of een nieuwe start? Begin op tijd om de regie te behouden. Een eigen onderneming is als een kind; u bent er aan verknocht. Afscheid nemen van uw kind gaat gepaard met emoties. Zo is het ook met uw onderneming. Datzelfde geldt overigens ook voor de geboorte (aankoop) van een onderneming. Het is het aangaan van een onvoorwaardelijk avontuur, waarbij de nodige hobbels overwonnen moeten worden.

Stel, u wilt uw bedrijf verkopen of een overname doen.
De fiscale wetgeving rond een overname is zo complex, dat u moet rekenen op een traject van circa zes (6!) jaar. U wilt goed beslagen ten ijs komen om een eerlijke prijs te ontvangen of te betalen. Daarom is het belangrijk tijdig met de voorbereidingen te beginnen, zodat u zélf de regie houdt en de spelregels bepaalt.

Hermans & Partners

Een bedrijf is geen pak suiker. De complexiteit van een aan- of verkoop overstijgt veelal alles wat u daarvoor heeft gedaan en de risico’s zijn groot.

Wat is de waarde?
Bij een overname of (ver)koop van een onderneming zijn resultaten in het verleden een stuk minder belangrijk dan het toekomstig verdienpotentieel. Maar wie bepaalt dat? Bij de waardebepaling spelen – vooral voor de verkoper, die immers jaren van zijn leven aan de onderneming gegeven heeft – ook veel emoties mee. Reden te meer om een objectieve externe specialist in te schakelen die het overnametraject kan begeleiden.

Wij zorgen dat het lukt. Of niet.
Hermans & Partners heeft de afgelopen 20 jaar diverse overnames succesvol begeleid. En als we zeggen ‘succesvol’ betekent dat niet per definitie dat de overname of verkoop ook geslaagd is. Soms blijkt gaandeweg dat partijen er maar beter van af kunnen zien, of dat een strategische alliantie slimmer is dan een overname. Voor ons is de definitie van ‘succes’ dat in ieder geval onze cliënt, maar liever nog beide partijen, met een tevreden gevoel op het project terugkijken.

Plannen? Wij hebben beschuit met muisjes of cake en koffie klaar staan!!!
Als u overweegt uw onderneming te verkopen of een overname wilt doen, neem dan vooral contact met ons op. We kunnen u helpen uw bedrijf verkoopklaar te maken, de wettelijke en fiscale drempels te nemen of de waarde van uw investering te bepalen, voor een gelukkig begin van het volgende hoofdstuk in uw ondernemende leven.