Binnen een organisatie werken veel verschillende mensen, allemaal met een eigen karakter. Meestal gaat de samenwerking goed, maar soms ontstaan er conflicten op de werkvloer. Bij een juiste en tijdige interventie door een ervaren leidinggevende of een HR-deskundige kan een conflict meestal snel naar tevredenheid van alle betrokken partijen opgelost worden.

Soms lopen de gemoederen echter zo hoog op en zijn partijen dusdanig emotioneel betrokken dat een objectieve blik niet meer mogelijk is. Zeker wanneer u geen ervaring heeft met het oplossen van conflicten is hulp van buitenaf dan noodzakelijk. In die gevallen kunt u een mediator voor arbeidsconflicten inschakelen.

Bemiddeling arbeidsconflict

De ervaren mediators van Hermans & Partners kunnen u met raad en daad bijstaan en zullen in eerste instantie op zoek gaan naar een aimabele oplossing voor alle betrokken partijen. Bij mediation wordt gestart met het bepalen van de overeenkomsten in plaats van te focussen op de verschillen. De mediator past hierbij een strategie toe, waarbij partijen zelf oplossingen en daaraan gekoppelde afspraken aandragen. De mediator is hierin een neutrale, faciliterende partij die geen oordeel velt.

Gespecialiseerde mediators van Hermans en Partners

Al meer dan 25 jaar helpen wij bij arbeidsconflicten. Onze gespecialiseerde mediators staan uiteraard klaar om ook u te helpen!

Arbeidsbemiddeling

Bij deze arbeidsbemiddeling krijgen partijen inzicht in en begrip voor elkaar belangen. Met dat in het achterhoofd dragen zij zelf oplossingen voor het conflict aan. Groot voordeel daarvan is dat zelf aangedragen oplossingen succesvoller zijn dan wanneer een oplossing van hogerhand wordt opgelegd. De verstandhouding tussen partijen onderling wordt hersteld en de samenwerking wordt meestal beter dan deze ooit is geweest. Immers, waar geen wrijving is, ontstaat geen glans.

Efficiënte werkwijze

Onze professionele mediators hebben veel ervaring met deze vorm van arbeidsbemiddeling en kunnen meestal voorkomen dat er een advocaat nodig is. Dat scheelt aanzienlijk in tijd, kosten en in het bijzonder verspilde energie. Komt het onverhoopt toch tot een rechtszaak, dan is het prettig om te weten dat u via onze arbeidsjuristen toegang heeft tot een netwerk van betrouwbare advocaten. Vanwege de korte communicatielijnen zullen ook zij snel in uw dossier ingelezen zijn. Dat werkt wel zo efficiënt!

Maak vrijblijvend een afspraak

Bent u nieuwsgierig geworden naar onze dienstverlening op het gebied van mediation? Een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs is zo ingepland! Neem contact op met onze vestiging in Mijnsheerenland op telefoonnummer 0186-603222 of stuur een e-mail naar henp@henp.nl