Nieuws
Hoeveel lage-inkomensvoordeel, LIV, in 2023?
Het plan om het lage-inkomensvoordeel (LIV) ook in 2023 te verhogen, gaat niet door. Wat worden nu de nieuwe bedragen voor 2023 en wat scheelt dat met 2022?
Wij hebben drie onderwerpen met betrekking tot de loonadministratie, die wij graag onder uw aandacht brengen.
Niet opgenomen wettelijke vakantiedagen over 2020 vervallen op 1 juli 2021, echter is hierbij wel proactiviteit van de werkgever belangrijk.
Wilt u weten of er binnen uw bedrijf werknemers zijn met vakantiedagen welke deze vervaltermijn hebben overschreden en hoe u hier mee om moet gaan? Neem contact met ons op, zodat wij hier samen naar kunnen kijken.
De maatregel voor de onbelaste vaste reiskostenvergoeding is dit jaar al twee keer verlengd, in januari en maart. Het kabinet verlengt deze maatregel nu tot 1 oktober 2021. Dit houdt in dat de werkgever tot 1 oktober 2021 de bestaande vaste reiskostenvergoedingen onbelast kan vergoeden, ook al maakt de werknemer deze reiskosten als gevolg van het thuiswerken niet meer (volledig).
Veel werkgevers betalen nog steeds een vergoeding voor vaste reiskosten aan hun werknemers en houden daar geen belastingen op in. Ook wanneer die werknemers vooral thuiswerken. Voorwaarde voor het geven van de onbelaste vergoeding is dat de werknemers deze ook al vóór 13 maart 2020 kregen.
Let op: het geldt dus niet voor werknemers die later (na 12 maart 2020) in dienst zijn gekomen.
- Stagiaires die in het laatste jaar zitten van het praktijkonderwijs (vso);
- Stagiaires die in het laatste jaar zitten van het praktijkonderwijs (pro);
- Praktijkleerplaatsen voor vmbo-leerlingen uit het 3e en 4e jaar in het kader van een
leer-werktraject (BBL);
- Entreeopleiding vmbo-leerlingen;
- Leerlingen aan een mbo-opleiding die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen;
- Hbo-studenten die een duaal of deeltijd opleiding volgen in de categorie: techniek,
landbouw, natuurlijke omgeving, gezondheidszorg, gedrag en maatschappij;
- Promovendi of Technologisch Ontwerpers in Opleiding (toio) die tijdelijk zijn aangesteld of
een arbeidsovereenkomst hebben bij een universiteit.
Door het coronavirus heeft het kabinet maatregelen afgekondigd. Voor werkgevers die te maken hebben gehad met gedwongen sluiting sinds 16 december 2020 als gevolg van de coronamaatregelen, worden de weken waarin zij de BBL-studenten niet konden begeleiden niet in mindering gebracht op de subsidie.
Op basis van de praktijkleerwerkovereenkomst kunnen wij voor u nagaan of u recht heeft op de Subsidieregeling praktijkleren. De aanvraag voor studiejaar 2020-2021 is mogelijk vanaf 1 juni tot en met 16 september.
Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen of wilt u meer weten over de Subsidieregeling praktijkleren? Wij helpen u graag verder!
Het plan om het lage-inkomensvoordeel (LIV) ook in 2023 te verhogen, gaat niet door. Wat worden nu de nieuwe bedragen voor 2023 en wat scheelt dat met 2022?
Betaalde u in 2022 bedragen aan natuurlijke personen? Dan moet u die bedragen uiterlijk 31 januari 2023 aan de Belastingdienst doorgeven, mits er geen uitzondering geldt. Zo’n uitzondering geldt volgens de Belastingdienst in ieder geval niet voor betalingen aan btw-vrijgestelde ondernemers.
Ondernemers beter laten besturen, dat is waar Hermans & Partners, accountants en adviseurs, voor staat. Een samenwerking met WeSecureIT B.V. is een logische, maar ook noodzakelijke stap!
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.