Nieuws

Heeft u recht op subsidie Praktijkleren?

13-07-2022

De subsidie Praktijkleren is bestemd voor (erkende) leerbedrijven die een praktijk- en werkplaats beschikbaar stellen voor deelnemers die een opleiding volgen met verschillende opleidingsniveaus.

Welke opleidingsniveaus?

  • Stagiaires die in het laatste jaar zitten van het praktijkonderwijs (vso of pro);
  • Vmbo-leerlingen uit het 3e en 4e jaar die een basisberoepsgerichte leerweg ingericht als een leer-werktraject of entreeopleiding volgen;
  • Leerlingen van een mbo-opleiding die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen (niet van toepassing voor mbo-BOL en derde leerweg);
  • Hbo-studenten die een dual- of deeltijdopleiding volgen in de categorie: techniek, landbouw, natuurlijke omgeving, gezondheidszorg, gedrag of maatschappij;
  • Promovendi of Technologisch Ontwerpers in Opleiding (TOIO) die tijdelijk zijn aangesteld of een arbeidsovereenkomst hebben bij een universiteit.

Extra subsidie

Daarnaast is er ook een extra subsidie voor specifieke sectoren, welke naast de gebruikelijke subsidie Praktijkleren als extra subsidie aangevraagd kan worden. Het betreft een leerplek die wordt geboden binnen de volgende opleidingsniveaus en sectoren:

  • Mbo-BBL voor de sectoren landbouw, horeca, recreatie en conjunctuurgevoelige sectoren;
  • Hbo voor de tekortsectoren techniek (inclusief ICT) en gezondheidszorg.

Hoe komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient u bij de Kamer van Koophandel geregistreerd te staan onder één van de SBI-codes (SBI staat voor standaard bedrijfsindeling welke aangeeft wat de hoofd- en nevenactiviteiten van uw bedrijf zijn), die gekoppeld zijn aan deze specifieke sectoren.

Op basis van de praktijkleerwerkovereenkomst kunnen wij voor u nagaan of u recht heeft op de Subsidieregeling praktijkleren. De aanvraag voor studiejaar 2021-2022 is mogelijk tot en met 16 september.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen of wilt u meer weten over de Subsidieregeling praktijkleren? Wij helpen u graag verder!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?

De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren zijn de voorwaarden ook bijzonder ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst uitleg gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in de situatie waarin iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.

Nieuws

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé?

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.