Nieuws

Heeft u recht op subsidie Praktijkleren?

13-07-2022

De subsidie Praktijkleren is bestemd voor (erkende) leerbedrijven die een praktijk- en werkplaats beschikbaar stellen voor deelnemers die een opleiding volgen met verschillende opleidingsniveaus.

Welke opleidingsniveaus?

  • Stagiaires die in het laatste jaar zitten van het praktijkonderwijs (vso of pro);
  • Vmbo-leerlingen uit het 3e en 4e jaar die een basisberoepsgerichte leerweg ingericht als een leer-werktraject of entreeopleiding volgen;
  • Leerlingen van een mbo-opleiding die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgen (niet van toepassing voor mbo-BOL en derde leerweg);
  • Hbo-studenten die een dual- of deeltijdopleiding volgen in de categorie: techniek, landbouw, natuurlijke omgeving, gezondheidszorg, gedrag of maatschappij;
  • Promovendi of Technologisch Ontwerpers in Opleiding (TOIO) die tijdelijk zijn aangesteld of een arbeidsovereenkomst hebben bij een universiteit.

Extra subsidie

Daarnaast is er ook een extra subsidie voor specifieke sectoren, welke naast de gebruikelijke subsidie Praktijkleren als extra subsidie aangevraagd kan worden. Het betreft een leerplek die wordt geboden binnen de volgende opleidingsniveaus en sectoren:

  • Mbo-BBL voor de sectoren landbouw, horeca, recreatie en conjunctuurgevoelige sectoren;
  • Hbo voor de tekortsectoren techniek (inclusief ICT) en gezondheidszorg.

Hoe komt u in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient u bij de Kamer van Koophandel geregistreerd te staan onder één van de SBI-codes (SBI staat voor standaard bedrijfsindeling welke aangeeft wat de hoofd- en nevenactiviteiten van uw bedrijf zijn), die gekoppeld zijn aan deze specifieke sectoren.

Op basis van de praktijkleerwerkovereenkomst kunnen wij voor u nagaan of u recht heeft op de Subsidieregeling praktijkleren. De aanvraag voor studiejaar 2021-2022 is mogelijk tot en met 16 september.

Wilt u dat wij de aanvraag voor u verzorgen of wilt u meer weten over de Subsidieregeling praktijkleren? Wij helpen u graag verder!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Vraag uiterlijk 2 oktober 2023 TEK aan

Bent u ondernemer in het mkb en heeft u een energie-intensief bedrijf, vraag dan uiterlijk 2 oktober 2023 voor 17.00 uur de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) aan. De TEK kan maximaal €160.000 per onderneming bedragen. U kunt de TEK met terugwerkende kracht aanvragen voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.