Nieuws

In korte tijd véél effectiever communiceren?

20-01-2022

Hermans & Partners, accountants en adviseurs, breidt haar dienstverlening uit met Best Kept Secret Communication B.V.

In korte tijd véél effectiever communiceren? In het leven van een ondernemer zijn er diverse momenten waarop uw gesprek hét verschil maakt tussen succes en falen. De kennismaking met een prospect, het sollicitatiegesprek met de perfecte salesmanager of de presentatie van investeringsplannen bij uw bank, het zijn slechts enkele voorbeelden.

U kunt zelf vast ook wel gesprekken voor de geest halen waarbij u achteraf dacht: “Had ik maar …” Dat is menselijk. In veel gevallen hangt het succes van een gesprek, en de perceptie over uw persoon, af van de juiste communicatietechniek. En (de technieken van) effectief communiceren, dat kunt u leren!

Online assessment biedt inzicht in communicatiestijl

Speciaal voor onze cliënten hebben wij, in nauwe samenwerking met Best Kept Secret Communication, een online assessment ontwikkeld welke u binnen 5 minuten verrassend inzicht geeft in uw unieke sociale communicatiestijl. Sterker nog, met ditzelfde assessment kunt u binnen no-time de sociale communicatiestijl van uw gesprekspartner inzichtelijk krijgen. Noodzakelijke informatie om u goed voor te bereiden op alle belangrijke gesprekken!

Functiespecifieke assessments

De signalen en de structuur tijdens het communiceren verschillen per functie. Een telemarketeer wil bijvoorbeeld andere dingen bereiken dan een accountant of een personeelsadviseur. We hebben assessments ontwikkeld voor verschillende branches en functieniveaus. Zo krijgt u praktische adviezen en tips op maat om signalen bij uw gesprekspartner te herkennen en daarop te anticiperen.

Levenslange communicatiecoach

Een eenmaal afgelegd assessment blijft onbeperkt online beschikbaar. U kunt het telkens opnieuw inzien, de kernpunten nog eens nalezen, uw sterke en verbeterpunten (als ze er nog zijn) in herinnering roepen, gespreksstructuren oefenen en branche-informatie (met betrekking tot sociale communicatie) opzoeken.

Aanpak en werkwijze

Voorafgaand aan de training

Via bestkeptsecretcommunication.nl ontvangt u inloggegevens voor uw persoonlijke account. Vervolgens start u het programma met een online assessment over uw sociale stijl. U vraagt hierbij aan 3 tot 5 mensen of zij online een vragenlijst over u willen invullen over hoe u op hen overkomt. Voorafgaand aan de training kunt u uw resultaten inzien.

Tijdens de training

Bij aanvang van de training worden de uitslagen van het assessment besproken. Vervolgens krijgt u inzicht in uw communicatiestijl en leert u aan de hand van praktische oefeningen om snel en correct de stijl van anderen te herkennen. Nu u uw communicatiestijl kent én de stijl van de ander kunt bepalen, wordt getraind hoe u gesprekken zo kunt voeren dat de ander meer open staat voor uw argumenten, bereid is naar u te luisteren, u vertrouwt en er respect ontstaat voor wederzijdse standpunten. Hierna wordt de vertaalslag gemaakt naar gesprekscenario's uit de praktijk. Tot slot maakt u via uw online account een aantal assessments met betrekking tot toekomstige gesprekspartners.

Na de training

Nadat u de training heeft gevolgd kunt u onbeperkt gebruik blijven maken van uw online account. U kunt daarmee de stijl van anderen bepalen om zo uw gesprekken nog beter voor te bereiden. Ook blijven alle onderwerpen die tijdens de training zijn besproken online na te lezen. Als er nieuwe onderwerpen met betrekking tot het programma worden gepubliceerd worden deze kosteloos aan u ter beschikking gesteld.

Uniek

De training in combinatie met de online applicatie is uniek! Waarom...?

  • Het beeld dat anderen van u hebben geldt als uitgangspunt (in tegenstelling   tot testen waarbij deelnemers zelf een vragenlijst invullen).
  • De uitslag geeft u een valide beeld over hoe u overkomt op anderen (in tegenstelling tot het typeren of kleuren van mensen).
  • U krijgt naast uw stijl ook inzicht in uw empathisch vermogen en uw mate van flexibiliteit zoals anderen dit bij u ervaren (in tegenstelling tot alleen de bepaling van uw communicatiestijl).
  • U krijgt een persoonlijke schriftelijke feedback over uw kwaliteiten in relatie tot uw functie (in tegenstelling tot algemene tips).
  • U heeft de inhoud van de training online blijvend tot uw beschikking (in tegenstelling tot alleen een boekwerk).
  • Maar het echte geheim zit hem in de online applicatie waarmee u voortaan al uw gesprekken kunt voorbereiden!

Kijk voor meer informatie op www.bestkeptsecretcommunication.nl of neem contact op met onze communicatiespecialist Joost van Rooij.

E-mail: jvr@bestkeptsecretcommunication.nl
Telefoonnummer: 088-2063000.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Aan werknemer verstrekte gezonde maaltijd onbelast?

Een werkgever die in 2017 en 2018 zijn personeel gratis gezonde maaltijden verstrekte, hoeft hierover geen loonbelasting af te dragen. Dit heeft de Hoge Raad beslist. De verstrekte maaltijden waren gericht vrijgesteld binnen de werkkostenregeling omdat ze rechtstreeks voortvloeiden uit het arbobeleid van de werkgever.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.