Nieuws

Nieuwe eisen inhoud arbeidsovereenkomsten: Voorkom risico’s met een check van slechts € 200, exclusief btw

27-07-2022

Wij schreven er al eerder over: per 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (de Wtva) in werking. Deze wet brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee voor zowel nieuwe als bestaande arbeidsovereenkomsten en personeelsreglementen. Het is daarom verstandig uw (model)arbeidsovereenkomsten en uw personeelsreglement tegen het licht te houden om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. 

Eenmalige check

Onze arbeidsrechtjuristen helpen u graag bij het checken van uw eigen (model)arbeidsovereenkomsten en/of personeelsreglement. De check heeft onder andere betrekking op het studiekostenbeding, het nevenwerkzaamhedenbeding en de uitgebreidere informatieplicht voor werkgevers.

Wij bieden deze eenmalige check aan voor een bedrag van slechts € 200, exclusief btw, per (model)arbeidsovereenkomst of personeelsreglement. Met deze check adviseren wij u of een aanpassing van uw (model)arbeidsovereenkomsten en/of personeelsreglement nodig is.

Desgewenst kunnen wij uw (model)arbeidsovereenkomsten en/of personeelsreglement aanpassen naar de nieuwe wetgeving. Hierdoor bent u verzekerd van een up-to-date arbeidscontract en voorkomt u onaangename verrassingen in de toekomst.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de nieuwe eisen van de inhoud van arbeidsovereenkomsten of hebben we uw interesse gewekt? Neem dan gerust contact op met de juridische afdeling van H&P via e-mail juridisch@henp.nl of telefonisch op (088) 2063000.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?

De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren zijn de voorwaarden ook bijzonder ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst uitleg gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in de situatie waarin iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.

Nieuws

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé?

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.