Nieuws

Problemen met betalen vaste lasten vanwege COVID-19? Vraag tijdig TVL aan!

18-03-2021

De coronacrisis heeft impact op vele bedrijven, wellicht ook op die van u. Om bedrijven tegemoet te komen heeft de overheid de Tegemoetkoming Vaste Lasten (hierna: de ‘TVL’) in het leven geroepen. De TVL is bedoeld voor ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten.

Voorwaarden TVL

Om snel te kunnen zien of u aan de voorwaarden van de TVL voldoet heeft de RVO een Adviestool ontwikkeld. Middels deze tool kunt u in 3 stappen zien of u in aanmerking komt voor de TVL voor Q1 2021 en welk bedrag u mogelijk kunt ontvangen. De Adviestool kunt u raadplegen via deze link: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/adviestool Houd uw KvK-nummer bij de hand!

Mocht uit de Adviestool blijken dat u in aanmerking komt voor de TVL, dan dient u de Btw-aangifte van Q1 2019 te verzamelen, alsook de (voorlopige) cijfers voor de Btw-aangifte van Q1 2021. Indien er sprake is van een omzetdaling van tenminste 30% en uw SBI-code akkoord is bevonden, kan de aanvraag voor de TVL worden ingediend. 

Deadline

De deadline voor de aanvraag Q1 2021 is 30 april aanstaande. In dat kader is het eventueel nog mogelijk om de aanvraag uit te stellen tot begin april, daar de Btw-aangifte van dit kwartaal dan gereed is.  

Heeft u vragen over de TVL of wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kijken graag met u mee en kunnen de aanvraag van begin tot eind voor u voorbereiden.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Minder belasting betalen bij zorg kind na echtscheiding?

Ouders die na een echtscheiding de zorg voor een of meer kinderen jonger dan 12 jaar verdelen en daarnaast werken, kunnen beiden recht hebben op de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK).

Er wordt dan al snel gesproken over co-ouderschap. De zorg voor het kind of de kinderen moet dan min of meer gelijkelijk tussen beide ouders worden verdeeld. Als dat onvoldoende gebeurt, is er in fiscale zin geen sprake van co-ouderschap en mist een van beide ouders mogelijk de IACK.

Nieuws

Overname Unit4 door Exact

Zoals u in verschillende media heeft kunnen vernemen, heeft Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, eind vorig jaar de bedrijfsactiviteiten van Unit4 Bedrijfssoftware ingelijfd. De overname brengt twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.