Nieuws

Problemen met betalen vaste lasten vanwege COVID-19? Vraag tijdig TVL aan!

18-03-2021

De coronacrisis heeft impact op vele bedrijven, wellicht ook op die van u. Om bedrijven tegemoet te komen heeft de overheid de Tegemoetkoming Vaste Lasten (hierna: de ‘TVL’) in het leven geroepen. De TVL is bedoeld voor ondernemers die door de coronacrisis in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten.

Voorwaarden TVL

Om snel te kunnen zien of u aan de voorwaarden van de TVL voldoet heeft de RVO een Adviestool ontwikkeld. Middels deze tool kunt u in 3 stappen zien of u in aanmerking komt voor de TVL voor Q1 2021 en welk bedrag u mogelijk kunt ontvangen. De Adviestool kunt u raadplegen via deze link: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/adviestool Houd uw KvK-nummer bij de hand!

Mocht uit de Adviestool blijken dat u in aanmerking komt voor de TVL, dan dient u de Btw-aangifte van Q1 2019 te verzamelen, alsook de (voorlopige) cijfers voor de Btw-aangifte van Q1 2021. Indien er sprake is van een omzetdaling van tenminste 30% en uw SBI-code akkoord is bevonden, kan de aanvraag voor de TVL worden ingediend. 

Deadline

De deadline voor de aanvraag Q1 2021 is 30 april aanstaande. In dat kader is het eventueel nog mogelijk om de aanvraag uit te stellen tot begin april, daar de Btw-aangifte van dit kwartaal dan gereed is.  

Heeft u vragen over de TVL of wilt u weten of u in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kijken graag met u mee en kunnen de aanvraag van begin tot eind voor u voorbereiden.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?

De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren zijn de voorwaarden ook bijzonder ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst uitleg gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in de situatie waarin iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.

Nieuws

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé?

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.