Nieuws

Signalering: handhaving registratieplicht UBO van start

15-06-2022

Minister Kaag van Financiën heeft recentelijk bekendgemaakt dat het Bureau Economische Handhaving (BEH)/de Belastingdienst gaat beginnen met handhaving jegens vennootschappen die nog geen UBO’s in het UBO-register hebben ingeschreven.

Registratieplicht

De registratieplicht geldt sinds 27 maart 2022 voor alle vennootschappen. Ondanks de ruime voorbereidingstijd, ontbreken er nog gegevens van honderdduizenden UBO’s. Omdat ondernemers uitgebreid voorgelicht zijn en voldoende tijd hebben gehad om de UBO’s van hun onderneming te registreren is handhaving passend, aldus minister Kaag. Ondernemingen die hun vermelding in het register nog niet op orde hebben, krijgen een laatste waarschuwing van het BEH. Bij niet tijdige registratie kan een boete worden opgelegd.

Ondersteuning bij inschrijven

Heeft uw onderneming nog niet voldaan aan de inschrijving in het UBO-register? Om handhaving te voorkomen is het belangrijk de UBO’s zo spoedig mogelijk te registreren. Wij kunnen u bij de registratie ondersteunen.

Mocht u de inschrijving hebben ingediend, maar deze is nog niet verwerkt in het UBO-register, zorg er dan voor dat u het bewijs van inschrijving en de ingediende gegevens en bijlagen goed bewaart.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan gerust contact met ons op.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Doe aangifte bij niet meer voldoen aan voortzettingseis BOR

Als een ondernemer zijn bedrijf schenkt of iemand erft zijn bedrijf, kan gebruik worden gemaakt van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Een belangrijke voorwaarde voor de BOR is dat het bedrijf minstens vijf jaar moet worden voortgezet. Als niet meer aan deze eis wordt voldaan, moet dit bij de Belastingdienst gemeld worden en aangifte worden gedaan.

Nieuws

Aan werknemer verstrekte gezonde maaltijd onbelast?

Een werkgever die in 2017 en 2018 zijn personeel gratis gezonde maaltijden verstrekte, hoeft hierover geen loonbelasting af te dragen. Dit heeft de Hoge Raad beslist. De verstrekte maaltijden waren gericht vrijgesteld binnen de werkkostenregeling omdat ze rechtstreeks voortvloeiden uit het arbobeleid van de werkgever.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.