Nieuws

Uw machtigingen geregeld voor de toekomst met de doorlopende machtiging: activeer vóór 1 december!

13-10-2021

Elk jaar ontvangt u voor de inkomstenbelasting de machtiging voor de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA). De machtigingscode, die op de VIA staat, geeft u aan ons door. Ook ontvangt u elk jaar een brief met een kennisgeving over de Serviceberichten Aanslag (SBA) voor het volgende jaar. Dit kan eenvoudiger. Wij vertellen u hierover graag meer.

Doorlopende machtiging

Vanaf 1 september 2021 kan per belastingmiddel een doorlopende machtiging worden aangevraagd. U ontvangt dan niet meer elk jaar brieven van de Belastingdienst met codes die u aan ons door moet geven. Hiervoor is het belangrijk om de machtiging op tijd te activeren! Met de doorlopende machtiging krijgen intermediairs langdurig automatisch de Serviceberichten Aanslag en gegevens van de VIA van hun klant binnen, zonder jaarlijks opnieuw om toestemming te moeten vragen. Met het aanvragen van de doorlopende machtiging vragen wij u dus om toestemming voor de registratie van uw machtiging voor toekomstige jaren. U kunt de machtiging op elk moment weer intrekken.

Activeer de doorlopende machtiging inkomstenbelasting vóór 1 december 2021

Elk belastingmiddel kent een eigen doorlopende machtiging. De doorlopende machtiging voor de inkomstenbelasting dient te worden geactiveerd vóór 1 december 2021 en geldt voor de gegevens van VIA 2021, 2022 en verder en SBA inkomstenbelasting 2023, 2024 en verder. U zult hierover van de Belastingdienst dan geen aparte brieven meer ontvangen. De doorlopende machtigingen voor de omzetbelasting, vennootschapsbelasting en toeslagen hebben 1 juli 2022 als uiterste activeerdatum.

Het is dus belangrijk om de machtigingen op tijd te activeren. Geef de activeringscode voor de doorlopende machtiging inkomstenbelasting daarom vóór 1 december 2021 aan ons door. De doorlopende machtiging vennootschapsbelasting, omzetbelastingen en toeslagen kunt u tot 1 juli 2022 aan ons doorgeven.

Heeft u vragen over de doorlopende machtiging, neem dan contact met ons op.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?

De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren zijn de voorwaarden ook bijzonder ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst uitleg gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in de situatie waarin iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.

Nieuws

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé?

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.