Nieuws

Vaststelling NOW: geen verklaring nodig? Vergeet niet om vaststelling aan te vragen!

19-05-2021

Sinds 7 oktober 2020 kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor de definitieve berekening van de NOW 1.0. Afgelopen maart zijn tevens de loketten voor de definitieve berekening van de NOW 2.0 geopend. Heeft u geen derdenverklaring of accountantsverklaring nodig voor de definitieve vaststelling van de NOW die u heeft aangevraagd? Vergeet dan niet tijdig om zelf de aanvraag tot definitieve berekening in te dienen bij het UWV!

Voorschot

Indien u een voorschot heeft ontvangen van meer dan € 20.000 en de subsidie na de definitieve berekening is hoger dan € 25.000, heeft u geen verklaring nodig voor de definitieve berekening. Dit betekent echter niet dat u automatisch uw definitieve tegemoetkoming krijgt. Via de website van het UWV (now.uwv.nl) kunt u voor de eerste en tweede tranche van de NOW vaststelling aanvragen. Houd hiervoor uw omzetgegevens bij de hand!  

Definitieve berekening aanvragen

Kortom, vergeet niet om tijdig de definitieve berekening van de NOW aan te vragen! Indien u geen aanvraag indient gaat het UWV ervan uit dat u geen recht heeft op subsidie en dient het ontvangen bedrag volledig te worden terugbetaald. Vraagt u wel definitieve berekening aan, dan ontvangt u binnen 26 weken bericht van het UWV met een definitieve beschikking. Heeft u vragen over de definitieve berekening? Neem dan gerust contact met ons op!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?

De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren zijn de voorwaarden ook bijzonder ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst uitleg gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in de situatie waarin iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.

Nieuws

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé?

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.