Nieuws

Vaststelling NOW: geen verklaring nodig? Vergeet niet om vaststelling aan te vragen!

19-05-2021

Sinds 7 oktober 2020 kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor de definitieve berekening van de NOW 1.0. Afgelopen maart zijn tevens de loketten voor de definitieve berekening van de NOW 2.0 geopend. Heeft u geen derdenverklaring of accountantsverklaring nodig voor de definitieve vaststelling van de NOW die u heeft aangevraagd? Vergeet dan niet tijdig om zelf de aanvraag tot definitieve berekening in te dienen bij het UWV!

Voorschot

Indien u een voorschot heeft ontvangen van meer dan € 20.000 en de subsidie na de definitieve berekening is hoger dan € 25.000, heeft u geen verklaring nodig voor de definitieve berekening. Dit betekent echter niet dat u automatisch uw definitieve tegemoetkoming krijgt. Via de website van het UWV (now.uwv.nl) kunt u voor de eerste en tweede tranche van de NOW vaststelling aanvragen. Houd hiervoor uw omzetgegevens bij de hand!  

Definitieve berekening aanvragen

Kortom, vergeet niet om tijdig de definitieve berekening van de NOW aan te vragen! Indien u geen aanvraag indient gaat het UWV ervan uit dat u geen recht heeft op subsidie en dient het ontvangen bedrag volledig te worden terugbetaald. Vraagt u wel definitieve berekening aan, dan ontvangt u binnen 26 weken bericht van het UWV met een definitieve beschikking. Heeft u vragen over de definitieve berekening? Neem dan gerust contact met ons op!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

In korte tijd véél effectiever communiceren?

Hermans & Partners, accountants en adviseurs, breidt haar dienstverlening uit met Best Kept Secret Communication B.V.

In korte tijd véél effectiever communiceren? In het leven van een ondernemer zijn er diverse momenten waarop uw gesprek hét verschil maakt tussen succes en falen. De kennismaking met een prospect, het sollicitatiegesprek met de perfecte salesmanager of de presentatie van investeringsplannen bij uw bank, het zijn slechts enkele voorbeelden.

U kunt zelf vast ook wel gesprekken voor de geest halen waarbij u achteraf dacht: “Had ik maar …” Dat is menselijk. In veel gevallen hangt het succes van een gesprek, en de perceptie over uw persoon, af van de juiste communicatietechniek. En (de technieken van) effectief communiceren, dat kunt u leren!

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.