Nieuws
Hoeveel lage-inkomensvoordeel, LIV, in 2023?
Het plan om het lage-inkomensvoordeel (LIV) ook in 2023 te verhogen, gaat niet door. Wat worden nu de nieuwe bedragen voor 2023 en wat scheelt dat met 2022?
Deed u in 2021 zaken in EU-landen? En betaalde u daarbij btw in die EU-landen? Dan heeft u nog tot en met 30 september 2022 om deze btw terug te vragen.
U vraagt de btw uit EU-landen online terug via de Nederlandse Belastingdienst. Zij sturen uw verzoek vervolgens door naar het EU-land waar u btw van terugvraagt.
Let op! U heeft inloggegevens nodig om de btw terug te vragen, ook als uw fiscaal adviseur de btw-teruggaaf voor u verzorgt. Beschikt u nog niet over inloggegevens, vraag deze dan zo snel mogelijk aan via de website van de Belastingdienst. Het verstrekken van de inloggegevens kan namelijk even duren.
Doet u btw-aangifte in het andere EU-land, dan verwerkt u de btw die u daar betaalde in die btw-aangifte. U kunt dan niet de btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst. U kunt ook geen btw terugvragen via de Nederlandse Belastingdienst als uw onderneming niet in Nederland gevestigd is en/of u de ingekocht goederen en diensten niet gebruikt voor btw-belaste bedrijfsactiviteiten.
Heeft u vragen over btw terugvragen uit EU-landen? Neem gerust contact met ons op.
Het plan om het lage-inkomensvoordeel (LIV) ook in 2023 te verhogen, gaat niet door. Wat worden nu de nieuwe bedragen voor 2023 en wat scheelt dat met 2022?
Betaalde u in 2022 bedragen aan natuurlijke personen? Dan moet u die bedragen uiterlijk 31 januari 2023 aan de Belastingdienst doorgeven, mits er geen uitzondering geldt. Zo’n uitzondering geldt volgens de Belastingdienst in ieder geval niet voor betalingen aan btw-vrijgestelde ondernemers.
Ondernemers beter laten besturen, dat is waar Hermans & Partners, accountants en adviseurs, voor staat. Een samenwerking met WeSecureIT B.V. is een logische, maar ook noodzakelijke stap!
Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.