Nieuws

Werkkostenregeling (WKR) 2023

10-11-2023

Gift 1420830 640

Heeft u de vrije ruimte binnen de WKR geheel benut voor 2023?

Vrije ruimte WKR 2023

Nu het einde van het jaar nadert, is het interessant om te kijken naar de (resterende) vrije ruimte van 2023. Mocht er nog ruimte zijn, dan kunt u uzelf of de werknemer(s) een extraatje geven. Denk aan een eindejaarbonus, een vergoeding voorziening thuiswerkplek en/of kerstpakket om de volledige vrije ruimte te benutten. Zolang de totale vergoedingen en verstrekkingen deze vrije ruimte niet overstijgen, betaalt de werkgever géén eindheffing.

Wij helpen u graag om te kijken of er nog resterende vrije ruimte beschikbaar is en welke optimalisatiemogelijkheden u nog heeft binnen de WKR.

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Hebben schenkingen ‘vrij van recht’ invloed op box 3?

Bij een schenking is door de ontvanger ervan schenkbelasting verschuldigd. Bij een schenking ‘vrij van recht’ spreken schenker en ontvanger af dat de schenker deze belasting voor zijn rekening neemt. De Belastingdienst heeft bekendgemaakt welke effecten dit kan hebben op het vermogen en dus de verschuldigde belasting in box 3.

Nieuws

Advieswijzer Kantoor aan huis

Het lijkt aantrekkelijk: wonen en werken in één pand. Maar een kantoor aan huis is lang niet altijd ook fiscaal aantrekkelijk. Wanneer is uw werkplek ook voor de fiscus een werkruimte? Waar moeten u, uw bedrijf en uw werkruimte dan aan voldoen?

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.