Nieuws

Wijziging betalingsregeling voorlopige aanslagen IB en Vpb 2022

26-04-2022

Als ondernemer krijgt u als het goed is een voorlopige aanslag voor de te betalen inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting over 2022. Ook voor die voorlopige aanslagen kunt u in bepaalde gevallen uitstel van betaling krijgen. Deze regeling is onlangs gewijzigd.

Uiterste betaaldatum bepalend

Of u uitstel van betaling kunt krijgen, hangt af van de uiterste betaaldatum van de eerste termijn.  Ligt deze betaaldatum vóór 1 april 2022, dan valt het hele bedrag van de voorlopige aanslag 2022 onder het bijzonder uitstel. Dit betekent dat u de termijnen in april tot en met december 2022 nog niet hoeft te betalen. 

Let op! Uw belastingschuld wordt daardoor wel groter. De totale belastingschuld moet u vanaf oktober 2022 in termijnen aflossen.

Op of na 1 april 2022

Ligt de uiterste betaaldatum van de eerste termijn op of ná 1 april 2022, dan valt deze voorlopige aanslag buiten het bijzonder uitstel van betaling. U moet het bedrag dan betalen binnen de daarvoor geldende termijnen. Uw mogelijke belastingschuld die u vanaf oktober 2022 moet gaan aflossen, wordt dan ook niet groter.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Nieuwe eisen inhoud arbeidsovereenkomsten: Voorkom risico’s met een check van slechts € 200, exclusief btw

Wij schreven er al eerder over: per 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (de Wtva) in werking. Deze wet brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee voor zowel nieuwe als bestaande arbeidsovereenkomsten en personeelsreglementen. Het is daarom verstandig uw (model)arbeidsovereenkomsten en uw personeelsreglement tegen het licht te houden om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.