Hermans & Partners, accountants en adviseurs, informeert u graag over het volgende:

De Belastingdienst heeft bekendgemaakt dat transportondernemers (eigen rijders) in 2019 een hoger bedrag aan verblijfskosten mogen aftrekken.

Vast bedrag
Een vastgesteld bedrag van € 37,50 per dag aan verblijfskosten, mag van de winst worden afgetrokken. Dit is € 1 meer dan vorig jaar.

Werkelijke verblijfskosten
U mag er ook voor kiezen om het de werkelijke verblijfskosten ten laste van de winst te brengen, in plaats van het vaste bedrag. In dat geval moet u deze kosten wel aantonen en facturen kunnen overleggen. Als u van het vaste bedrag uitgaat, dan hoeft dit niet.

Voorwaarden
Aan de aftrek zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet een rit in beginsel langer duren dan 24 uur en mag de verste bestemming niet in Nederland liggen. Met behulp van tachograafschijven en rittenstaten moet ook het aantal gereden dagen aangetoond kunnen worden.

Ritten korter dan 24 uur
De regeling geldt ook voor internationale ritten korter dan 24 uur, maar alleen als deze starten op meer dan 50 kilometer van uw woonadres. De ritten moeten dan wel op aaneengesloten dagen plaatsvinden en het hele traject van de rit moet ook minstens 50 kilometer van uw woonadres liggen.

Heeft u vragen over de aftrek voor eigen rijders, neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht