Overbodige work-arounds elimineren! Een simpele oplossing is veelal de beste. Helaas zien wij het te vaak en te veel in onze dagelijkse praktijk: ondernemers die in de loop der jaren bepaalde gewoontes hebben aangeleerd, welke niks bijdragen aan het uiteindelijke doel.

Iedereen kent ze; de lijstjes. Lijstjes waarbij de taken worden bijgehouden, waarbij de doelen worden bijgehouden en dit alles op individueel niveau. Items die geenszins bijdragen aan de tevredenheid van de cliënt en uiteindelijk ook niet aan de strategische praktijken van de onderneming.

Het kan zóveel eenvoudiger. Als u maar weet hoe! Door overbodige werkzaamheden uit een proces te elimineren of de zaken vanuit een ander perspectief te beschouwen, kunt u vaak enorme verbeteringen boeken, zowel op het gebied van cliënt- en werknemerstevredenheid als op het gebied van de financiële prestaties.

Hermans en Partners

Hard werken krijgt pas zin als u beseft wat het oplevert!

Waar bent u blind voor?

Als u jarenlang met uw neus op, tussen of in uw werk zit, is bedrijfsblindheid een veelvoorkomende diagnose. U ploegt maar voort, de ogen strak op de onderhanden taak. Dan is het fijn wanneer uw sparringpartner bij Hermans & Partners u een laterale optater geeft om u uit het vaste spoor te duwen, zodat u weer frank en vrij uw organisatie kan observeren. Oh, kan het zo ook!!! Door onze ruime ervaring (in jaren en over de volle breedte van ons cliëntenbestand) kunnen we met u samenwerken aan het leuker, uitdagender én winstgevender maken van uw organisatie.

Concrete hulp bij verandering

Soms komen er complexe zaken op uw pad die niets met uw kernactiviteiten te maken hebben. Ze moeten echter wel opgelost worden om dóór te kunnen gaan. De aanschaf van een automatiseringssysteem, het aannemen (of ontslaan) van collega’s, het definiëren van een nieuwe strategie door teruglopende verkopen of een reorganisatie, fusie of overname tot een goed einde brengen. Veel ondernemers vinden dat zenuwslopende klussen, die zij het liefste zouden uitbesteden. Dit is jammer genoeg niet altijd mogelijk. Wel kunnen wij u hierbij helpen. Van juristen tot mediators, van sociaal communicatiespecialisten tot overnamespecialisten, wij staan u bij om deze uitdagingen tot een succes te maken.

Zullen we samen eens kijken?

Het complexe van bedrijfsblindheid is de factor ‘onbewust’. Pas als iemand u vanuit een ander perspectief naar uw organisatie laat kijken, bent u zich bewust van hetgeen u allemaal niet meer ziet. Beter laat dan nooit. Staat u open voor een verandering als dat u op meerdere fronten rendement oplevert? Neem gewoon eens contact op, dan kijken we samen naar wat u niet meer zag!