Waarschijnlijk bent u van nature geen ruziezoeker, maar soms zijn de zakelijke (en wellicht ook de privé) belangen zo groot, dat u besluit de confrontatie aan te gaan. Wanneer dat gebeurt, is het prettig om een ervaren zakelijke mediator aan uw zijde te hebben. Iemand die de situatie goed kan inschatten en éérst begint met zoeken naar een aimabele oplossing.

Onze professionele mediators doen niet anders en kunnen zo meestal voorkomen dat er een advocaat nodig is. Dat scheelt flink in tijd, kosten en in het bijzonder verspilde energie. Komt er toch een rechtszaak, dan is het prettig om te weten dat u via onze mediators en juristen toegang hebben tot een netwerk van betrouwbare advocaten.

Zakelijk conflict

In de beste relaties komen conflicten voor, dus ook tussen zakelijke partners kan er wel eens frictie ontstaan. Meestal leidt dat niet tot onoverkomelijke problemen, maar soms kunnen de gemoederen zo hoog oplopen dat hulp van een externe, onafhankelijke partij nodig is.

Vaak gaat het bij zakelijke conflicten om strategische vragen zoals:

  • Gaan we uitbreiden en zo ja, door organische groei, door overname van andere bedrijven of door fusie met een concurrent?
  • Welke kant willen we op met het bedrijf?
  • Gaan we het bedrijf verkopen en zo ja, onder welke voorwaarden?
  • Et cetera.
Zakelijke mediators van Hermans en Partners

Al meer dan 25 jaar helpen wij bij zakelijke conflicten. Onze gespecialiseerde mediators staan uiteraard klaar om ook u te helpen!

Zakelijke bemiddeling

Ook bij zakelijke bemiddeling wordt eerst gekeken naar de gezamenlijke belangen van betrokken partijen. Deze vormen de basis, waarna gekeken wordt naar de belangen waarover men van mening verschilt. Een belangrijke stap op weg naar een oplossing is het accepteren van elkaars belangen. Daarna wordt met elkaar gezocht naar oplossingen welke voor alle betrokken partijen acceptabel zijn en worden aanvullende afspraken met elkaar gemaakt. De praktijk leert dat oplossingen die partijen zelf aandragen, succesvoller zijn dan wanneer deze van hogerhand juridisch zijn opgelegd. Juist omdat alle betrokken partijen meedenken over een oplossing, is het draagvlak namelijk groot.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten of zakelijke mediation u verder kan helpen? Een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een van onze mediators is zo ingepland! Neem contact op met onze vestiging in Mijnsheerenland op telefoonnummer 0186-603222 of stuur een e-mail naar henp@henp.nl.