Pensioen
De jaar-rekening is geschied-schrijving
Dromen
Denken
Doen

Op een onbewoond eiland!

Pensioen

Ongetwijfeld kent u de tekst van dit heerlijke liedje van Kinderen voor Kinderen. “Op een onbewoond eiland loopt niemand voor je neus, ja je voelt je er blij want lekker leven is de leus”. Voor veel mensen is dit een droom. Een droom die ze uit willen laten komen zodra ze met pensioen gaan. 

Ondanks dat wij vinden dat je elke dag moet genieten is “met pensioen gaan” iets waar velen naar uitkijken. In de praktijk blijkt dat het vaak bij een droom blijft. Want hoeveel geld heeft u nodig om met pensioen te gaan? En hoeveel daarvan heeft u nu al opgebouwd? Deze vragen spelen bij werkgevers, maar ook bij werknemers. Pensioen is simpelweg complex.

Pensioen is de kostbaarste secundaire arbeidsvoorwaarde die er bestaat en toch wordt er het minste over gecommuniceerd. Andersom gaat er zo veel geld in om, dat vele pensioenfondsen willen dat uw bedrijf, respectievelijk uw medewerkers aangesloten zijn bij hun fonds. De regels omtrent deze fondsen en pensioenen blinken doorgaans niet uit in duidelijkheid. Het resultaat is dat hierover jaarlijks vele rechtszaken worden gevoerd. De bedragen die daarmee gemoeid zijn, zijn dermate hoog dat vaak het voortbestaan van ondernemingen in het geding komt… “Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot”.

Pensioencheck

Pensioen: u hoeft er niets mee te doen. Maar als u er in de toekomst van wilt genieten, overweeg dan eens of het verstandig is om als werkgever een pensioencheck te laten uitvoeren. Of om uw medewerkers voorlichting te geven over de kosten van hun pensioenregeling en waar deze secundaire arbeidsvoorwaarde toe leidt. Het kan heel veel toekomstige ellende voorkomen. De meeste dromen zijn bedrog; zorg dat uw droom en die van uw medewerkers geen bedrog blijkt en neem contact op met onze pensioenadviseurs.

Als u in de toekomst van uw pensioen wilt genieten, overweeg dan eens om een pensioencheck uit te laten voeren.

H&P Pensioenbalie voor advocaten

Pensioen: ook voor advocaten een lastig onderwerp!

Vragen waar u in uw praktijk mee te maken kunt krijgen:

  • Een cliënt meldt zich met de vraag of uw kantoor haar wil ondersteunen met het pensioengeschil wat zij met haar werkgever heeft.
  • Een cliënt wenst een bedrijfsovername te realiseren, maar krijgt te maken met (terecht of onterecht) verschillende pensioenregelingen.
  • Een cliënt heeft een eigen bijdrage van 25% van de premie, maar medewerkers hebben niet ingestemd met deze regeling.

Dit zijn complexe vragen. Maar nog veel belangrijker: zij herbergen een enorme kans op schade. 

H&P kan advocaten ondersteunen bij deze lastige materie. Daarom heeft H&P de Pensioenbalie opgericht. Op basis van een (gratis) abonnement kunnen advocatenkantoren gebruik maken van deze dienst. De pensioenbalie biedt advocaten onder andere een helpdesk en verschillende cursusmogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze Pensioenbalie, neem dan contact op met onze pensioenspecialist, de heer Paul van der Heide op e-mailadres: pvdh@henp.nl of telefonisch via 088-2063000.

Heeft u behoefte aan pensioenadvies?

Onze pensioenadviseur staat voor u klaar om u te voorzien van een onafhankelijk advies. Neem hiervoor contact met ons op!

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.