Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Advieswijzer Transitievergoeding bij ontslag en overige vergoedingen

Wilt u een arbeidsovereenkomst met een werknemer beëindigen? Dan bent u waarschijnlijk verplicht een transitievergoeding te betalen. Wanneer is dit het geval? Wat zijn de regels hieromtrent? En hoeveel bedraagt deze vergoeding?

Daarnaast komen in het arbeidsrecht nog diverse andere vergoedingen voor, zoals de aanzegvergoeding, de billijke vergoeding en de gefixeerde schadevergoeding. Ook daar zal kort bij stil worden gestaan.

Nieuws

Gemiddelde WOZ-waarde stijgt dit jaar met 2,8%

De WOZ-waarde stijgt dit jaar gemiddeld met 2,8%. Tussen gemeentes zijn er wel grote verschillen. Bij de WOZ-beschikkingen die gemeentes voor 2024 vaststellen wordt uitgegaan van de peildatum 1 januari 2023. Dit betekent dat prijswijzigingen die zich afgelopen jaar hebben voorgedaan nog niet in de cijfers verwerkt zijn.

Nieuws

Machtigingen VIA/SBA

Voor zover wij nog niet beschikken over machtigingen om uw Voor Ingevulde Aangifte (VIA) gegevens in te zien en een digitale kopie van uw aanslagen (SBA) te ontvangen, hebben we deze onlangs opnieuw aangevraagd.

Nieuws

Maatwerk belastingrente nu ook voor loon- en omzetbelasting

Vanaf 1 januari 2024 is een regeling inzake maatwerk van kracht voor belastingrente voor de loon- en omzetbelasting. Een dergelijke regeling was vanaf 2023 al van kracht voor alle overige belastingen. Met de regeling wordt gerealiseerd dat belastingrente teruggevraagd kan worden over een periode waarin de Belastingdienst al over de verschuldigde belasting beschikte.

Nieuws

Advieswijzer Werkkostenregeling

Voor 1 april 2024 vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) over 2023 plaats. Weet u welke vergoedingen en verstrekkingen onder de WKR vallen? Weet u tot welk bedrag u mag gaan? En wat gebeurt er als u het maximale bedrag overschrijdt? U vindt de antwoorden en meer in deze praktische advieswijzer.

Nieuws

Advieswijzer Kantoor aan huis 2023

Het lijkt aantrekkelijk: wonen en werken in één pand. Maar een kantoor aan huis is lang niet altijd ook fiscaal aantrekkelijk. Wanneer is uw werkplek ook voor de fiscus een werkruimte? Waar moeten u, uw bedrijf en uw werkruimte dan aan voldoen?

Er is onder meer een verschil in de behandeling van een zogeheten kwalificerende en een niet-kwalificerende werkruimte. Daarnaast gelden er voor een ondernemer met een eenmanszaak, vof of maatschap andere regels dan voor een ondernemer met een bv. En hoe zit het eigenlijk met de btw? In deze advieswijzer komen de verschillende regels aan de orde.

Nieuws

MIA stijgt mee bij meer duurzame keuze tijdens proces

Als u investeert in een milieuvriendelijk bedrijfsmiddel, kunt u recht hebben op de milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze fiscale subsidie kent drie categorieën, met ieder een eigen percentage aan extra investeringsaftrek. Indien u investeert in een bedrijfsmiddel en de investering achteraf omzet in een investering van een hogere categorie, betekent dit niet dat u de MIA misloopt, zo heeft de Belastingdienst onlangs bekendgemaakt.

Nieuws

Mkb-winstvrijstelling en zelfstandigenaftrek in 2024 fors lager

De mkb-winstvrijstelling en de zelfstandigenaftrek worden in het Belastingplan 2024 fors verlaagd. Wat de mkb-winstvrijstelling zou worden, is nu pas bekendgemaakt. De verlaging van de zelfstandigenaftrek was al eerder in wetgeving opgenomen.

De verlagingen vloeien onder meer voort uit de wens de verschillen in fiscale behandeling tussen zelfstandigen en werknemers te verkleinen.

Nieuws

Vraag uiterlijk 2 oktober 2023 TEK aan

Bent u ondernemer in het mkb en heeft u een energie-intensief bedrijf, vraag dan uiterlijk 2 oktober 2023 voor 17.00 uur de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) aan. De TEK kan maximaal €160.000 per onderneming bedragen. U kunt de TEK met terugwerkende kracht aanvragen voor de periode van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

Nieuws

Advieswijzer Bedrijfsoverdracht van het familiebedrijf 2023

Waar moet u op letten bij een bedrijfsoverdracht binnen de familie? Voor familiebedrijven is continuïteit een van de belangrijkste doelstellingen. Daarnaast spelen fiscaal-juridische aspecten een grote rol. De Belastingdienst kijkt bij de overdracht namelijk kritisch mee. Het bedrijf is er voor bestaanszekerheid van de huidige generatie, de volgende generatie en liefst nog vele generaties daarna.

Nieuws

Leg papieren schenking bij de notaris vast

Als iemand een schenking doet, kan hij ervoor kiezen om het schenkingsbedrag nog niet uit te keren maar hiermee te wachten totdat hij overleden is. Dit wordt ook wel een schenking onder schuldigerkenning of een papieren schenking genoemd. Het doel van zo'n schenking is meestal het besparen van erfbelasting. Daarvoor moet de schenking wel door een notaris vastgelegd worden.

Nieuws

Brief met betaalinformatie Belastingdienst

De Belastingdienst stuurt voortaan nieuwe brieven met betaalinformatie waarin staat hoe u uw belastingen en toeslagen kunt betalen. U ontvangt geen brieven met acceptgiro’s meer omdat het betalen van belastingen en toeslagen per acceptgiro vanaf 1 juni 2023 niet meer mogelijk is.

Nieuws

Hoge of lage WW-premie na omzetting in bv

Bent u van plan uw eenmanszaak voortaan te voeren vanuit een bv, dan moet u rekening houden met een aantal fiscale gevolgen van de omzetting in de bv. Een daarvan is de berekening van de WW-premie die volgens de Belastingdienst separaat berekend wordt voor de periode vóór oprichting en ná oprichting van de bv.

Nieuws

Kindgebonden budget verhoogd

Het kindgebonden budget is voor 2023 extra omhoog gegaan. Deze verhoging geldt voor elk kind. Alleenstaande ouders krijgen hier bovenop een extra verhoging van maximaal € 356 per jaar. Ook is de vermogensgrens tot wanneer u recht heeft op deze tegemoetkoming naar boven bijgesteld.

Nieuws

The circle of control, powered by H&P

De cirkel is rond, wat nog steeds wil zeggen dat het eindpunt hetzelfde is als het beginpunt. Nu nog steeds…Net als in 1994, bij de start van onze organisatie, willen wij ondernemers in control brengen en houden. Maar de vraag: “Hoe krijgen wij dat voor elkaar?” is ons in de afgelopen 29 jaar ook veelvuldig gesteld. Immers, in control zijn is dé randvoorwaarde voor succesvol ondernemen.  

H&P heeft hiervoor dé oplossing: Performity. Tezamen met Marcel van Langen hebben wij deze nieuwe vennootschap per 1 maart 2023 opgericht. Binnen Performity ligt de focus op een online applicatie; een zelfontwikkeld kwaliteitsstelsel. Deze heeft tot doel ondernemers in control te brengen én te houden waardoor zij beter gaan presteren.

Nieuws

Verhoging belastingrente per 1 maart 2023

Indien uw aangifte leidt tot een te betalen bedrag, is het mogelijk dat de Belastingdienst u belastingrente in rekening brengt. Dit gebeurt wanneer uw aanslag later dan zes maanden na afloop van het desbetreffende boekjaar wordt vastgesteld. De rente wordt bij een boekjaar dat gelijk is aan het kalenderjaar berekend vanaf 1 juli, tot en met 6 weken na dagtekening van de aanslag.

Nieuws

Oudejaarsborrel of nieuwjaarsborrel?

Nog even en 2022 zit erop. Wellicht leuk om op de jaarwisseling te proosten met uw personeel. Daarbij kan het fiscaal van belang zijn of u kiest voor een oudejaarsborrel of een toost uitbrengt op het nieuwe jaar. Wellicht kiest u zelfs voor beide!

Nieuws

Fiscale eindejaarstips 2022

Het jaar 2022 zit er bijna op. Zijn er nog manieren om voor het einde van het jaar een fiscaal voordeel te behalen? Vanaf 1 januari 2023 veranderen er namelijk een aantal dingen. Misschien heeft dit ook wel betrekking op u. Denk bijvoorbeeld aan het vervallen van de verhoogde vrijstelling schenking eigen woning, ook wel jubelton genoemd. Hieronder vindt u de belangrijkste eindejaarstips!

Nieuws

Btw-aangifte betalen via iDEAL

Ondernemers kunnen via ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’ voortaan hun af te dragen omzetbelasting betalen via iDEAL. De Belastingdienst wil op deze manier betalingen makkelijker maken en fouten zoveel mogelijk voorkomen.

Nieuws

Extra lastenverlichting voor mkb

Het kabinet trekt voor de jaren 2023 tot en met 2027 per jaar € 500 miljoen extra uit voor lastenverlichting voor het mkb. Denk aan verhoging van het budget voor de MIA en EIA, een indexering van de WBSO en een verruiming van het LIV. Hiernaast gaat de voorgenomen verhoging per 2025 van de wegenbelasting voor bestelauto’s van ondernemers niet door.

Nieuws

TEK: financiële steun voor energie-intensief mkb

Het kabinet gaat energie-intensieve mkb-bedrijven financieel ondersteunen. Daartoe wordt de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) in het leven geroepen. Dit heeft minister Adriaansens bekendgemaakt. Voor consumenten en kleinere mkb-bedrijven die geen grootverbruiker zijn van energie wordt een andere regeling getroffen.

Nieuws

Nieuwe eisen inhoud arbeidsovereenkomsten: Voorkom risico’s met een check van slechts € 200, exclusief btw

Wij schreven er al eerder over: per 1 augustus 2022 treedt de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (de Wtva) in werking. Deze wet brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee voor zowel nieuwe als bestaande arbeidsovereenkomsten en personeelsreglementen. Het is daarom verstandig uw (model)arbeidsovereenkomsten en uw personeelsreglement tegen het licht te houden om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. 

Nieuws

Registratieplicht Fonds voor Gemene rekening

Recentelijk is in Nederland het UBO-register ingevoerd. Als gevolg van deze wetgeving zijn nagenoeg alle juridische entiteiten (zoals BV, NV, Stichting, vereniging en/of VOF) verplicht de UBO’s te registeren. In aanvulling hierop wordt, naar aanleiding van de implementatie van de zogenaamde vierde EU anti-witwasrichtlijn, op korte termijn een Trustregister ingevoerd. Dit Trustregister dient hetzelfde doel als het UBO-register, namelijk het voorkomen van fraude en (financiering van) terrorisme.

Nieuws

Voorkom snel stijgende pensioenlasten

De komende jaren wordt het pensioensysteem voor werknemers drastisch gewijzigd. Dit heeft gevolgen voor alle werkgevers en werknemers. Bepaalde zekerheden vervallen voor werknemers en pensioenregelingen worden individueler. Iedere werknemer krijgt de beschikking en de verantwoording over zijn/haar “pensioenpotje”.

Nieuws

Opgelet! Belangrijke wijzigingen door de wet implementatie EU-richtlijn inzake transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Per 1 augustus 2022 moet de Europese Richtlijn inzake transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden zijn geïmplementeerd in de EU-landen, zo ook in Nederland. De richtlijn kent nieuwe rechten toe aan werknemers en dit heeft zodoende gevolgen voor werkgevers met betrekking tot arbeidsovereenkomsten, arbeidsvoorwaardenregelingen en personeelsregelingen.

Nieuws

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2022 verhoogd

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2022 omhoog naar € 1756,20 bruto per maand, € 405,30 bruto per week en € 81,61 bruto per dag. Mogelijk gaat het minimum uurloon eerder omhoog naar € 14,00. Daarover wordt nog overleg gevoerd door het kabinet met de verschillende oppositiepartijen.

Nieuws

Advieswijzer Btw en buitenland 2022

Levert u goederen over de grens of verricht u diensten aan afnemers buiten Nederland, dan zult u zich moeten verdiepen in de mogelijke btw-verplichtingen in andere landen. Moet ik btw in rekening brengen? Welk tarief moet ik toepassen? Wie moet de btw afdragen? In welk land moet de btw worden betaald? Hoe moet ik betaalde btw terugvragen?

In deze advieswijzer wordt op hoofdlijnen nader ingegaan op btw-verplichtingen waarmee u te maken kunt krijgen als u zakendoet met het buitenland.

Nieuws

Advieswijzer Personeel inlenen in 2022

Leent u wel eens personeel in voor uw onderneming, bijvoorbeeld bij tijdelijke drukte of seizoenswerk? Zorg dan dat u voldoet aan alle regelgeving. Anders loopt u het risico op hoge boetes of aansprakelijkheid voor loonheffingen en btw. Waar moet u op letten en wat moet u regelen?

Nieuws

Advieswijzer Hybride werken 2022

Wat zijn de mogelijkheden voor werkgever en werknemer om flexibel en plaatsonafhankelijk te werken? En wat betekent dat voor de reiskostenvergoeding, de thuiswerkvergoeding en bijvoorbeeld de arbovoorzieningen? Hoe kunt u hybride werken fiscaal vriendelijk inkleden? Kortom, welke regels gelden er voor u als werkgever en voor uw personeel?

Nieuws

In korte tijd véél effectiever communiceren?

Hermans & Partners, accountants en adviseurs, breidt haar dienstverlening uit met Best Kept Secret Communication B.V.

In korte tijd véél effectiever communiceren? In het leven van een ondernemer zijn er diverse momenten waarop uw gesprek hét verschil maakt tussen succes en falen. De kennismaking met een prospect, het sollicitatiegesprek met de perfecte salesmanager of de presentatie van investeringsplannen bij uw bank, het zijn slechts enkele voorbeelden.

U kunt zelf vast ook wel gesprekken voor de geest halen waarbij u achteraf dacht: “Had ik maar …” Dat is menselijk. In veel gevallen hangt het succes van een gesprek, en de perceptie over uw persoon, af van de juiste communicatietechniek. En (de technieken van) effectief communiceren, dat kunt u leren!

Nieuws

TVL vierde kwartaal; de verschillen

Vanwege de coronabeperkingen kunnen ondernemers ook in het vierde kwartaal van dit jaar een beroep doen op de tegemoetkoming vaste lasten (TVL). Deze is gewijzigd ten opzichte van de eerder aangekondigde steunmaatregelen. Wat zijn de verschillen?

Nieuws

Werkgeverspremies voor 2022 bekend

De definitieve werkgeverspremies voor 2022 voor de werknemersverzekeringen en de volksverzekeringen zijn gepubliceerd in de Staatscourant. De nieuwe percentages moet u vanaf 1 januari 2022 hanteren bij het invullen van de loonaangifte voor uw werknemers.

De premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) is gedifferentieerd. Ook is het maximumpremieloon voor 2022 bekendgemaakt.

Nieuws

Kerstpakket belastingvrij via werkkostenregeling

Dit jaar is vanwege corona de vrije ruimte van de werkkostenregeling flink verhoogd. Tot een loonsom van € 400.000 bedraagt uw vrije ruimte 3%, over het meerdere van uw loonsom 1,18%. Heeft u nog vrije ruimte over dit jaar, laat die dan niet verloren gaan, want u kunt de vrije ruimte niet doorschuiven naar volgend jaar.

Nieuws

Coronamaatregelen: wat is gestopt en wat niet?

Vanaf 1 oktober 2021 is het generieke deel van het steunpakket in verband met de coronacrisis stopgezet. Zo zijn de regelingen NOW, TVL, Tozo en TONK en diverse belastingmaatregelen vanaf die datum niet meer verlengd. Op onderdelen loopt de steun nog door en zijn nieuwe maatregelen bekendgemaakt.

Nieuws

Lastenverlichting voor kleinere bv vanaf 2022

Volgend jaar betalen bv’s over een winst tot € 395.000 nog maar 15% vennootschapsbelasting. Nu is dit lage tarief nog maar van toepassing op de eerste € 245.000 winst. Over het meerdere blijft het tarief 25%. Dit blijkt uit de stukken die gepresenteerd zijn op Prinsjesdag.

Nieuws

Top 10 Prinsjesdag 2021

Welke belangrijke fiscale voorstellen voor ondernemers kwamen op Prinsjesdag uit het koffertje van de demissionair minister van Financiën?
Wij zetten de tien belangrijkste voor u op een rij.

Nieuws

Vraag op tijd buitenlandse btw terug

Als u in 2020 in een ander EU-land buitenlandse btw op kosten betaalde, heeft u nog maar beperkt de tijd om deze btw terug te vragen. De deadline ligt namelijk op 30 september 2021. De Belastingdienst waarschuwt om tijdig actie te ondernemen, omdat in voorgaande jaren tegen het einde van de deadline de systemen overbelast raakten.

Nieuws

Concurrentiebeding bij overname? Vergeet het niet!

Bij een bedrijfsovername zal de koper willen vermijden dat de verkoper onmiddellijk gaat concurreren met de verkochte onderneming. Denk bij het sluiten van een koopovereenkomst daarom altijd aan het overeenkomen van een concurrentiebeding en een bijbehorend boetebeding. Zo voorkomt u dat de verkoper de belangrijkste concurrent wordt.

Vaak wordt er bij een overname vooral aandacht besteed aan zaken zoals de koopprijs en de activa die worden overgenomen, zoals de inventaris, handelsnaam en voorraden. 

Nieuws

Deadline vaststellen TVL Q4 2020 verlengd naar 1 september

Ondernemers krijgen twee maanden langer de tijd om aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl) de definitieve omzetdaling door te geven in het kader van de TVL over het vierde kwartaal van 2020, de periode oktober tot en met december 2020. De gegevens moeten vóór 1 september van dit jaar worden aangeleverd in plaats van 1 juli.

Nieuws

Einde levensloopregeling

Per 1 januari 2012 is de regelgeving voor de levensloopregeling aangepast. Sinds die datum is het niet meer mogelijk om te starten met een levenslooprekening. Om een goede afhandeling van de levensloopregeling mogelijk te maken heeft de overheid de definitieve beëindigingsdatum vervroegd van 31 december 2021 naar 1 november 2021. Op
1 november 2021 houdt de regeling definitief op te bestaan. Tot deze datum heeft de werknemer de tijd om een bestaande levensloopaanspraak op te nemen. Als de werknemer hier geen gebruik van maakt, is er een fictief genietingsmoment op 1 november 2021.

Nieuws

Vaststelling NOW: geen verklaring nodig? Vergeet niet om vaststelling aan te vragen!

Sinds 7 oktober 2020 kunnen werkgevers een aanvraag indienen voor de definitieve berekening van de NOW 1.0. Afgelopen maart zijn tevens de loketten voor de definitieve berekening van de NOW 2.0 geopend. Heeft u geen derdenverklaring of accountantsverklaring nodig voor de definitieve vaststelling van de NOW die u heeft aangevraagd? Vergeet dan niet tijdig om zelf de aanvraag tot definitieve berekening in te dienen bij het UWV!

Nieuws

Kosten doorbelasten: met of zonder btw?

Het doorbelasten van kosten wordt vaak gezien als vergoeding voor een prestatie waarover btw moet worden berekend. Deze visie is niet juist. Weet u wanneer u btw in rekening moet brengen als u kosten doorbelast en wat de gevolgen zijn als dit fout gaat? Wij lichten het in dit artikel graag toe. 

Nieuws

TVL Q1 2021 aanvragen? Deadline 18 mei 2021 (let op: eHerkenning niveau 3)

Door de invoering van de coronamaatregelen zijn vele ondernemingen financieel getroffen. Om deze ondernemingen tegemoet te komen heeft het Kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) in het leven geroepen. Ondernemingen die worden geconfronteerd met omzetverlies kunnen, indien zij voldoen aan alle voorwaarden, aanspraak maken op TVL. In dit artikel lichten wij de voorwaarden en het aanvraagproces graag aan u toe.

Nieuws

Gemengde kosten in vrije ruimte WKR beperkt aftrekbaar?

Als u als werkgever zaken vergoedt (u betaalt de kosten van bijvoorbeeld een laptop voor uw werknemer) en verstrekt (u koopt het goed en geeft de laptop aan uw werknemer) aan uw personeel, zijn deze kosten voor u in beginsel aftrekbaar van de winst.

De kosten zijn ook aftrekbaar als u ze onderbrengt in de werkkostenregeling. Maar wat nu als het gemengde kosten betreft, ofwel kosten met deels een privékarakter die daarom maar deels aftrekbaar zijn?

Nieuws

Minder belasting betalen bij zorg kind na echtscheiding?

Ouders die na een echtscheiding de zorg voor een of meer kinderen jonger dan 12 jaar verdelen en daarnaast werken, kunnen beiden recht hebben op de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK).

Er wordt dan al snel gesproken over co-ouderschap. De zorg voor het kind of de kinderen moet dan min of meer gelijkelijk tussen beide ouders worden verdeeld. Als dat onvoldoende gebeurt, is er in fiscale zin geen sprake van co-ouderschap en mist een van beide ouders mogelijk de IACK.

Nieuws

Overname Unit4 door Exact

Zoals u in verschillende media heeft kunnen vernemen, heeft Exact, Nederlandse producent van bedrijfssoftware, eind vorig jaar de bedrijfsactiviteiten van Unit4 Bedrijfssoftware ingelijfd. De overname brengt twee toonaangevende Nederlandse spelers op het gebied van bedrijfssoftware bij elkaar. 

Nieuws

Nieuwe btw-regels voor afstandsverkopen

Vanaf 1 juli dit jaar gaat de nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce gelden en komen er nieuwe regels voor de btw. Een van de regels die verandert is de heffing van btw op afstandsverkopen aan consumenten - en ondernemers die geen btw-aangifte doen - die wonen in andere lidstaten van de EU. Dit vereist de nodige voorbereidingen van ondernemers die zich met afstandsverkopen bezighouden.

Nieuws

Voorsorteren op het pensioenakkoord nu al geboden

Het pensioenakkoord heeft grote wijzigingen tot gevolg voor de pensioenovereenkomst tussen werkgever en werknemer. De meest ingrijpende afspraak in het pensioenakkoord is dat alleen nog premie-overeenkomsten met een leeftijdsonafhankelijke premie als mogelijke pensioenregeling gaan gelden. Dit moet nog worden uitgewerkt in een wetsvoorstel, dat naar verwachting 1 januari 2022 zal ingaan. 

Nieuws

TVL in tweede kwartaal naar 100%, TONK verruimd

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) wordt opnieuw verhoogd. Voor het tweede kwartaal van dit jaar, dus voor de maanden april tot en met juni, gaat een vergoeding gelden van 100% van de vaste lasten. Ook komt er meer geld vrij voor inkomensondersteuning via de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Dit heeft het kabinet vrijdag 12 maart bekendgemaakt.

Nieuws

Niet de juiste SBI-code? Misschien toch TVL

Onder druk van de rechter heeft de staatssecretaris van EZK besloten om de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) toch te verstrekken aan drie ondernemers die niet aan de eisen inzake de SBI-code voldoen. Het is nog onduidelijk of ook andere ondernemers hiervan kunnen profiteren.

Nieuws

Maximale vergoeding TVL omhoog

De maximale vergoeding voor het eerste en tweede kwartaal van 2021 voor door corona getroffen bedrijven ter compensatie van de vaste lasten, de TVL, gaat omhoog. Dit hebben de bewindsleden van het ministerie van EZK aan de Tweede Kamer laten weten.

Nieuws

TVL aanvragen vanaf 15 februari

Werkgevers met een omzetverlies van minstens 30% kunnen vanaf 15 februari 12.00 uur tot 30 april 17.00 uur via rvo.nl/tvl een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van hun vaste lasten (TVL), zoals huurkosten. De aanvraagprocedure van de TVL voor bedrijven met meer dan 250 werknemers start later. De TVL is flink verruimd ten opzichte van de TVL voor het vorige kwartaal.

Nieuws

Personeel thuis vanwege het weer? Mogelijk recht op WW

Een werknemer die als gevolg van onwerkbaar weer, zoals vorst, ijzel en sneeuw niet kan werken, heeft mogelijk recht op een WW-uitkering. In dit verband wordt gesproken over een bijzondere WW-uitkering en deze duurt voort zolang deze omstandigheden spelen. In de cao of arbeidsovereenkomst staat of en wanneer uw bedrijf in aanmerking komt voor deze regeling.

Nieuws

Advieswijzer Werkkostenregeling 2021

Voor 1 maart vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) over 2020 plaats. Weet u welke vergoedingen en verstrekkingen onder de WKR vallen? En weet u tot welk bedrag u mag gaan? En wat gebeurt er als u het maximale bedrag overschrijdt? U vindt de antwoorden en meer in deze praktische advieswijzer.

Nieuws

Nauwe samenwerking Financieringsgilde en H&P

Hermans & Partners wenst ondernemers te ondersteunen om op alle facetten van het ondernemerschap in control te komen. Op het aspect ‘financiering’ zijn wij van mening dat ondernemers meer financieringsmogelijkheden moeten hebben en dat wij hen gedegen moeten kunnen adviseren.

Nieuws

Meer investeringsvoordelen in 2021

Ondernemers die investeren, krijgen dit jaar meer investeringsaftrek. Dit komt door aanpassingen aan de inflatie en de verhoging van de energie-investeringsaftrek. Ook is er een nieuwe investeringsfaciliteit, de baangerelateerde investeringskorting (BIK).

Nieuws

H&P neemt pensioenactiviteiten over!

H&P heeft een duidelijke visie: ondernemers op alle facetten van het ondernemerschap in control laten zijn. Om deze visie invulling te kunnen geven, heeft H&P het afgelopen jaar al diverse overnames gedaan. Waar in januari 2020 marketing en communicatiespecialist Trend te Oud Beijerland is overgenomen, is deze maand de overname van de pensioenactiviteiten van het Nederlands Pensioenbureau Legal gerealiseerd. 

Nieuws

Reiskostenvergoeding zonder daadwerkelijke reiskosten? Let op vanaf 1 januari!

Veel werknemers hebben de afgelopen tijd compensatie gekregen voor onkosten die zij in verband met het thuiswerken in werkelijkheid niet hebben gemaakt, althans die zij niet hebben gemaakt in het kader van hun vaste reiskosten. De overheid heeft sinds de uitbraak van het coronavirus niet gehandhaafd op werkgevers die onverminderd de vaste reiskostenvergoedingen belastingvrij hebben doorbetaald aan werknemers. Met ingang van 1 januari 2021 is dit niet meer mogelijk en dienen werkgevers zelf op te draaien voor de extra heffingen. In dit artikel nemen wij u graag mee in de gevolgen van dit besluit voor u als werkgever.

Nieuws

Lage-inkomensvoordeel (LIV) in 2021 omlaag

Het lage-inkomensvoordeel (LIV) wordt met ingang van 2021 verlaagd van € 0,51 naar € 0,49 per verloond uur. Het huidige maximumbedrag van € 1000 per jaar wordt verlaagd naar € 960. Dit staat in de Derde nota van wijziging op de Verzamelwet SZW 2021 van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Nieuws

Voorkom een boete en maak de UBO tijdig kenbaar!

Op 23 september 2020 is er nieuwe wetgeving in werking getreden met betrekking tot het UBO-register. Vennootschappen die in Nederland zijn opgericht hebben daarom nu de verplichting tot het hebben, bijhouden en centraal registreren van informatie over UBO’s, de ‘Ultimate Beneficial Owners’. Indien UBO’s niet tijdig worden geregistreerd kunnen hierdoor flinke boetes verschuldigd worden. Voorkom deze boetes en maak uzelf tijdig kenbaar!

Nieuws

Opzegtermijn valt ook onder transitievergoeding

Wilt u afscheid nemen van een werknemer? Dan is het is van belang goed te kijken naar de van toepassing zijnde opzegtermijn in het arbeidscontract voor het berekenen van de transitievergoeding.

Hanteert u geen of een kortere opzegtermijn dan is afgesproken in het arbeidscontract – ook wel onregelmatig opzeggen genoemd –, dan dient u toch de afgesproken opzegtermijn aan te houden bij de vaststelling van de transitievergoeding. Onregelmatig opzeggen om betaling van een hogere transitievergoeding te vermijden, is niet toelaatbaar, aldus de Hoge Raad.

Nieuws

Toertocht wederom een groot succes

Zaterdag 19 september vond de jaarlijkse toertocht van Hermans & Partners weer plaats. Dit jaar was de toertocht voor het eerst opengesteld voor ‘alles wat rolt’. Op deze zonnige zaterdagmorgen verzamelde zich dan ook een bonte stoet van motoren, auto’s en oldtimers voor een enerverende rit door het Zuid-Hollandse landschap.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.