Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Nauwe samenwerking Financieringsgilde en H&P

Hermans & Partners wenst ondernemers te ondersteunen om op alle facetten van het ondernemerschap in control te komen. Op het aspect ‘financiering’ zijn wij van mening dat ondernemers meer financieringsmogelijkheden moeten hebben en dat wij hen gedegen moeten kunnen adviseren.

Nieuws

Meer investeringsvoordelen in 2021

Ondernemers die investeren, krijgen dit jaar meer investeringsaftrek. Dit komt door aanpassingen aan de inflatie en de verhoging van de energie-investeringsaftrek. Ook is er een nieuwe investeringsfaciliteit, de baangerelateerde investeringskorting (BIK).

Nieuws

H&P neemt pensioenactiviteiten over!

H&P heeft een duidelijke visie: ondernemers op alle facetten van het ondernemerschap in control laten zijn. Om deze visie invulling te kunnen geven, heeft H&P het afgelopen jaar al diverse overnames gedaan. Waar in januari 2020 marketing en communicatiespecialist Trend te Oud Beijerland is overgenomen, is deze maand de overname van de pensioenactiviteiten van het Nederlands Pensioenbureau Legal gerealiseerd. 

Nieuws

Reiskostenvergoeding zonder daadwerkelijke reiskosten? Let op vanaf 1 januari!

Veel werknemers hebben de afgelopen tijd compensatie gekregen voor onkosten die zij in verband met het thuiswerken in werkelijkheid niet hebben gemaakt, althans die zij niet hebben gemaakt in het kader van hun vaste reiskosten. De overheid heeft sinds de uitbraak van het coronavirus niet gehandhaafd op werkgevers die onverminderd de vaste reiskostenvergoedingen belastingvrij hebben doorbetaald aan werknemers. Met ingang van 1 januari 2021 is dit niet meer mogelijk en dienen werkgevers zelf op te draaien voor de extra heffingen. In dit artikel nemen wij u graag mee in de gevolgen van dit besluit voor u als werkgever.

Nieuws

Lage-inkomensvoordeel (LIV) in 2021 omlaag

Het lage-inkomensvoordeel (LIV) wordt met ingang van 2021 verlaagd van € 0,51 naar € 0,49 per verloond uur. Het huidige maximumbedrag van € 1000 per jaar wordt verlaagd naar € 960. Dit staat in de Derde nota van wijziging op de Verzamelwet SZW 2021 van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Nieuws

Voorkom een boete en maak de UBO tijdig kenbaar!

Op 23 september 2020 is er nieuwe wetgeving in werking getreden met betrekking tot het UBO-register. Vennootschappen die in Nederland zijn opgericht hebben daarom nu de verplichting tot het hebben, bijhouden en centraal registreren van informatie over UBO’s, de ‘Ultimate Beneficial Owners’. Indien UBO’s niet tijdig worden geregistreerd kunnen hierdoor flinke boetes verschuldigd worden. Voorkom deze boetes en maak uzelf tijdig kenbaar!

Nieuws

Opzegtermijn valt ook onder transitievergoeding

Wilt u afscheid nemen van een werknemer? Dan is het is van belang goed te kijken naar de van toepassing zijnde opzegtermijn in het arbeidscontract voor het berekenen van de transitievergoeding.

Hanteert u geen of een kortere opzegtermijn dan is afgesproken in het arbeidscontract – ook wel onregelmatig opzeggen genoemd –, dan dient u toch de afgesproken opzegtermijn aan te houden bij de vaststelling van de transitievergoeding. Onregelmatig opzeggen om betaling van een hogere transitievergoeding te vermijden, is niet toelaatbaar, aldus de Hoge Raad.

Nieuws

Toertocht wederom een groot succes

Zaterdag 19 september vond de jaarlijkse toertocht van Hermans & Partners weer plaats. Dit jaar was de toertocht voor het eerst opengesteld voor ‘alles wat rolt’. Op deze zonnige zaterdagmorgen verzamelde zich dan ook een bonte stoet van motoren, auto’s en oldtimers voor een enerverende rit door het Zuid-Hollandse landschap.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.