onderdeel van
Logo performance collective klein

Nieuws

Blijf op de hoogte

Nieuws

Belangrijke wijzigingen in wetgeving: EU-richtlijn loontransparantie

De EU-richtlijn voor loontransparantie is in 2023 in werking getreden. Aangezien het een richtlijn is, moeten lidstaten deze omzetten in nationale wetgeving. Voor Nederland betekent dit dat de richtlijn uiterlijk op 7 juni 2026 volledig in nationale wetgeving moet zijn geïmplementeerd. Een belangrijk onderdeel van deze implementatie is het Wetsvoorstel gelijke lonen, dat momenteel wordt behandeld in de Tweede Kamer. De verwachting is dat deze wet vanaf 2026 in werking treedt.

Het is essentieel dat u als werkgever voorbereid bent op deze veranderingen. Hieronder leest u wat dit voor uw organisatie betekent.

Nieuws

Nederland bereidt zich voor op verplichte e-facturatie: Finance Factory staat klaar om bedrijven te ondersteunen

In 2028 wordt e-facturatie naar verwachting de norm in de hele Europese Unie voor zakelijke transacties tussen bedrijven (B2B). Het wetsvoorstel VAT in the Digital Age (ViDA) van de Europese Commissie is erop gericht om belastingfraude te verminderen en btw-aangiftes te vereenvoudigen door een uniforme, digitale facturatieplicht. Finance Factory, gespecialiseerd in financiële procesoptimalisatie, helpt Nederlandse bedrijven om zich tijdig voor te bereiden op deze verplichte overstap naar e-facturatie.

E-facturatie, al verplicht voor transacties met de overheid, wordt met de invoering van ViDA ook verplicht voor grensoverschrijdende en uiteindelijk alle nationale zakelijke transacties. Het doel is om overheden de mogelijkheid te bieden om btw-transacties op factuurniveau te controleren, wat zorgt voor een hogere mate van transparantie en accuratesse in btw-aangiftes.

Nieuws

Algemene heffingskorting verlaagd, afbouwpunt verhoogd in 2025

Het maximum van de algemene heffingskorting wordt per 2025 per saldo verlaagd met € 294. De maximale korting bedraagt vanaf dan € 3.068. Het maximale bedrag aan algemene heffingskorting wordt per 2025 vanaf een hogere inkomensgrens afgebouwd tot aan het inkomen waarbij het tarief van 49,5% begint. Dit staat in de belastingplannen voor 2025.

Nieuws

Hermans & Partners gaat de grens over naar Zuid-Afrika

1 oktober hebben wij onze eerste vestiging over de grens geopend in Kaapstad, Zuid-Afrika. Met vestigingen in Mijnsheerenland, Rotterdam, Gorinchem, Bergen op Zoom en Breda ontzorgen wij onze cliënten volledig in hun bedrijfsvoering. Groeien blijven we al sinds 1994 en deze expansie naar het buitenland is hier een teken van. Deze eerste internationale vestiging biedt unieke mogelijkheden binnen de groeistrategie en ontwikkeling van H&P, het Performance Collective waar wij onderdeel van uitmaken en haar medewerkers. 

Nieuws

Strategische samenwerking met CompliAbility

Compliance en integriteit zijn essentieel voor de betrouwbaarheid en continuïteit van iedere onderneming. De ervaring leert helaas ook dat bij de meeste ondernemingen de expertise ontbreekt om fraude- en integriteitsrisico’s te herkennen, te voorkomen of op te lossen. Het aantrekken van een interne compliance officer is voor de meeste ondernemingen geen haalbare kaart. Door een unieke samenwerking kunnen wij deze diensten vanaf heden aanbieden aan iedere MKB-onderneming.  


Nieuws

Unicef Business Buddies

Onze missie is een wezenlijke bijdrage leveren aan het succes van onze cliënten. Daarbij hebben wij ook de ambitie om positieve bijdrage te leveren aan het creëren van een mooiere maatschappij. Een organisatie kun je niet los zien van zijn omgeving en daarom vinden we het belangrijk om iets terug te doen.

Nieuws

Belastingdienst gaat zelf toeslagen aanpassen

Eenieder die recht heeft op een toeslag, moet deze zelf aanpassen als er iets wijzigt in de omstandigheden die van invloed zijn op de hoogte van de toeslag. Omdat dit onvoldoende gebeurt, start de Dienst Toeslagen van de Belastingdienst een proef waarbij toeslagen automatisch worden aangepast indien dit nodig blijkt.

Nieuws

Belastingplannen 2025: wat staat er al op stapel?

Het Regeerakkoord is nog niet gepubliceerd, maar volgende maand is het al wel weer Prinsjesdag. Op die dag worden onder meer de nieuwe belastingplannen voor volgend jaar gepresenteerd. Wat staat er al op stapel voor 2025, uitgaande van het Hoofdlijnenakkoord en de publicatie van een internetconsultatie?

Nieuws

Advieswijzer Dealen met duurzaamheid in het mkb

7 tips om aan de slag te gaan en kansen te benutten
Duurzaamheid is de toekomst, dat weten we zo langzamerhand wel. En dat het uw bedrijf raakt ook. Toch kan het zijn dat u er nog niet mee begonnen bent, of dat u minder doet dan dat u zou moeten doen. Maar, heeft u binnenkort een lening nodig, of zit er in uw keten een grote leverancier, lukt het u niet om jonge mensen aan te trekken of heeft opdrachtgevers die vragen om concreet bewijs over hoe u maatschappelijk verantwoord onderneemt en wat uw inzet is bij het verduurzamen van uw keten? Dan leest u in deze advieswijzer waarom het zo belangrijk is om er nu écht werk van te maken, tips over hoe u snel kunt beginnen en welke kansen het u kan opleveren.

Nieuws

Hebben schenkingen ‘vrij van recht’ invloed op box 3?

Bij een schenking is door de ontvanger ervan schenkbelasting verschuldigd. Bij een schenking ‘vrij van recht’ spreken schenker en ontvanger af dat de schenker deze belasting voor zijn rekening neemt. De Belastingdienst heeft bekendgemaakt welke effecten dit kan hebben op het vermogen en dus de verschuldigde belasting in box 3.

Nieuws

Advieswijzer Kantoor aan huis

Het lijkt aantrekkelijk: wonen en werken in één pand. Maar een kantoor aan huis is lang niet altijd ook fiscaal aantrekkelijk. Wanneer is uw werkplek ook voor de fiscus een werkruimte? Waar moeten u, uw bedrijf en uw werkruimte dan aan voldoen?

Nieuws

Advieswijzer Bedrijfsoverdracht

Er komt waarschijnlijk een moment dat u uw bedrijf gaat overdragen. Of dat nu is om actuele financiële redenen, uw leeftijd, vanwege gezondheidsredenen of als appeltje voor de dorst. Wat de reden ook is, een bedrijfsoverdracht is niet van de ene op de andere dag geregeld en vergt vaak jaren van voorbereiding. Begin dus op tijd.

Nieuws

Doe aangifte bij niet meer voldoen aan voortzettingseis BOR

Als een ondernemer zijn bedrijf schenkt of iemand erft zijn bedrijf, kan gebruik worden gemaakt van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Een belangrijke voorwaarde voor de BOR is dat het bedrijf minstens vijf jaar moet worden voortgezet. Als niet meer aan deze eis wordt voldaan, moet dit bij de Belastingdienst gemeld worden en aangifte worden gedaan.

Nieuws

Let op bij terugvragen btw van niet-betalende debiteur

Heeft u debiteuren die hun facturen niet (geheel) betalen? U kunt dan, onder voorwaarden, de btw op deze facturen misschien (deels) terugvragen. Let daarbij wel op een aantal aandachtspunten zoals het op tijd terugvragen van de btw, het weer afdragen van de btw bij alsnog betalen én mogelijk onverwachte fiscale gevolgen van nadere afspraken met uw debiteur.

Nieuws

Aftrek hypotheekrente ook na tijdelijke verhuur?

De aftrek van hypotheekrente op uw eigen woning is gebonden aan strenge voorwaarden. Door de vele wijzigingen in de jaren zijn de voorwaarden ook bijzonder ingewikkeld geworden. Onlangs heeft de Belastingdienst uitleg gegeven over de aftrek van hypotheekrente van een aflossingsvrije lening in de situatie waarin iemand de eigen woning tijdelijk verhuurt en na die periode weer zelf gaat bewonen.

Nieuws

Advieswijzer Auto: zakelijk of privé?

Zet ik de auto op de zaak of houd ik hem liever privé? Wat is fiscaal de beste optie? Wat zijn voor mij de belangrijkste voor- en nadelen van zakelijk rijden en wat weegt dan het zwaarst? Vragen waar veel ondernemers mee worstelen. In deze advieswijzer zetten we een aantal regels voor u op een rij, zodat u voor uzelf gemakkelijker de balans kunt opmaken.

Nieuws

Advieswijzer Transitievergoeding bij ontslag en overige vergoedingen

Wilt u een arbeidsovereenkomst met een werknemer beëindigen? Dan bent u waarschijnlijk verplicht een transitievergoeding te betalen. Wanneer is dit het geval? Wat zijn de regels hieromtrent? En hoeveel bedraagt deze vergoeding?

Daarnaast komen in het arbeidsrecht nog diverse andere vergoedingen voor, zoals de aanzegvergoeding, de billijke vergoeding en de gefixeerde schadevergoeding. Ook daar zal kort bij stil worden gestaan.

Nieuws

Gemiddelde WOZ-waarde stijgt dit jaar met 2,8%

De WOZ-waarde stijgt dit jaar gemiddeld met 2,8%. Tussen gemeentes zijn er wel grote verschillen. Bij de WOZ-beschikkingen die gemeentes voor 2024 vaststellen wordt uitgegaan van de peildatum 1 januari 2023. Dit betekent dat prijswijzigingen die zich afgelopen jaar hebben voorgedaan nog niet in de cijfers verwerkt zijn.

Nieuws

Machtigingen VIA/SBA

Voor zover wij nog niet beschikken over machtigingen om uw Voor Ingevulde Aangifte (VIA) gegevens in te zien en een digitale kopie van uw aanslagen (SBA) te ontvangen, hebben we deze onlangs opnieuw aangevraagd.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.