Verzuim ís te voorkomen
De jaar-rekening is geschied-schrijving
Dromen
Denken
Doen

Verzuimlekkage

Gezondheid is het allerbelangrijkste

Lekkage; een prachtig woord voor een ongewenst gat. Een gat waardoor waarde, kennis, ervaring en rendement wegvloeit. Dat is dan ook precies hoe wij tegen verzuim aankijken; het wegvloeien van waarde via een ongewenst gat dat ziekteverzuim heet.

Uiteraard wensen wij iedereen gezondheid. Dit is immers het allerbelangrijkste. Andersom geredeneerd is dat ook het geval; gezond leven is een bewuste keuze. In privé impliceert dit gezond eten, sporten, voldoende slapen, regelmatig ontspannen, niet roken, et cetera. 

Zakelijk zijn er ook situaties denkbaar waarbij gezond leven een bewuste keuze is. Zo kan er door het bereiken van een bepaalde leeftijd gekozen worden om minder te gaan werken, minder stressvolle taken te accepteren, et cetera. 

Verwachtingen vanuit de directie, verwachtingen van medewerkers, maar ook verwachtingen vanuit “huis” zijn van essentieel belang om ziekteverzuim te minimaliseren. 

Met preventieve maatregelen voorkomt u dat werknemers uitvallen.

Lagere verzuimkosten

Met verzuimlekkage waarborgen wij dat uw mensen inzetbaar blijven, ook als zij zo langzamerhand tot de senioren beginnen te horen. Denk hierbij aan het voorkomen van werkstress door korter te werken. Onze pensioenplanners kunnen voor uw medewerkers haarscherp hun financiële situatie na werktijdverkorting voorrekenen. Hierbij houden wij rekening met aantrekkelijke fiscale faciliteiten en subsidies, waardoor korter werken veel vaker mogelijk is dan wordt gedacht. Dat betekent voor uw werknemers langere inzetbaarheid en voor u als werkgever lagere verzuimkosten én het behoud van ervaren medewerkers. 

Meer informatie

Wenst u meer informatie over verzuimlekkage en hoe wij u hier bij van dienst kunnen zijn? Onze adviseurs laten graag zien wat de mogelijkheden zijn. Neem contact met ons op en plan een afspraak in!

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.