2432 H&P Rotterdam Situatie 3.2
Nadenken over verandering
Dromen
Denken
Doen

Verander management

Verandermanagement

Tijd voor verandering

Nadenken over verandering, juist als het ‘lekker’ gaat. U kunt jarenlang, zelfs decennialang, exact hetzelfde doen en daar heel succesvol mee zijn en blijven. Veranderingen zijn voor sommige bedrijven zelfs funest. Maar helaas; daar zijn er maar héél weinig van.

Voor de meeste ondernemingen geldt dat veranderen móet, om op de behoeftes van de markt in te spelen en de concurrentie voor te blijven. Daarom is het beter om continu na te denken over mogelijke verbeteringen, juist als alles op rolletjes loopt en u nog alle ruimte heeft om tijdig bij te sturen.

Kleine aanpassingen, grote revoluties

Langzaam veranderen en de koers verleggen vereist een intelligente manier van ondernemen en is alleen mogelijk als u continu met strategische praktijken bezig bent, zodat u duidelijk weet waar u naar toe wilt. Maar ondanks dat u veel zaken kunt voorzien, is het soms onvermijdbaar om een grote omwenteling te maken. Er komt een nieuwe techniek beschikbaar, een slimme start-up maakt een enorme plons in uw vijver of uw belangrijkste medewerker begint voor zichzelf. Dan is het zaak flexibel te zijn en uw voordeel te doen met de, op het eerste gezicht, penibele situatie.

De beste manier om te veranderen is met kleine stapjes. Als een olietanker op zee: een graadje naar links of rechts maakt dat u uw doel kilometers kunt verleggen.

Individuele coaching

Ook bij persoonlijke verandertrajecten kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren. Als bijvoorbeeld één van uw collega’s niet naar behoren functioneert, zich in een stressvolle situatie bevindt of een stijl van leidinggeven heeft die contraproductief uitpakt. In dergelijke gevallen is het dan prettig om iemand van buiten uw organisatie dit te laten overnemen. Wij kunnen voor iedere situatie individuele coaching aanbieden. Op elk niveau, dus ook voor uzelf.

Boardroom Strategisch Leiderschap

Wij hebben, speciaal voor (potentiële) DGA’s, een boardroom ‘Strategisch Leiderschap’ ontwikkeld. Tijdens deze sessies deelt u op inspirerende wijze kennis met collega-ondernemers én met twee specialisten in het vakgebied strategie. Bent u ook zo benieuwd of deze boardroom uw behoeftes bevredigt inzake (onder andere) het verhogen van de waarde van uw onderneming, het identificeren en analyseren van (toekomstige) behoeftes van uw cliënten, het genereren van innovatieve ideeën over het mogelijke aanbod van diensten en producten en het sturen op waarde? Wij garanderen u boeiende materie, waarbij u echt nieuwe inzichten opdoet en – maar dat terzijde – veelal ‘gelijkgestemden’ ontmoet en leuke contacten legt.

Neemt u contact op voor de verandering?

Gaat het niet naar uw zin en is verandering broodnodig of gaat het juist wel lekker, maar is verandering de enige zekerheid tot behoud? Neemt u contact met ons op om te overleggen over de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.