Tom Poes, verzin een fiscalist! Sommige mensen denken dat het woord ‘list’ afgeleid is van het beroep ‘fiscalist’. Wij weten beter. Voor ons is belastingadvies niet hetzelfde als proberen onder de belasting uit te komen. Het is een methode om ervoor te zorgen dat onze cliënten precies zo veel belasting betalen als nodig is, niet meer en niet minder.

Natúúrlijk gaan we op zoek naar een zo gunstig mogelijk fiscaal advies en houden we rekening met uw wensen en verplichtingen. Maar we denken daarbij ook aan de consequenties op de lange termijn voor uzelf en uw bedrijf, inclusief uw gemoedsrust in de wetenschap dat u altijd aan al uw verplichtingen heeft voldaan.

Speciale samenwerking met de Belastingdienst

Sinds 2011 hebben wij een speciale afspraak met de Belastingdienst, vastgelegd in het ‘Convenant Horizontaal Toezicht’. Dit is een typisch voorbeeld van het poldermodel, waarbij is afgesproken dat wij ons aan de regels houden en uw informatie zo goed mogelijk, conform de wettelijke bepalingen, indienen. Zo kan de Belastingdienst de aangiften sneller verwerken en is er minder controle achteraf nodig.

Onze belastingdiensten in concreto

Wij verzorgen uw fiscale aangiften, waaronder de omzetbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, en eventuele successierechten, met behulp van de nieuwste aangifte¬software. Dat gaat heel efficiënt, omdat we gebruik kunnen maken van informatie die al bij de Belastingdienst en bij ons bekend is. Vervolgens vullen we dat aan met de informatie die u ons verstrekt, bij voorkeur via onze Online Samenwerken-portal of via de mail, maar gewoon per post is ook mogelijk. Veel cliënten komen overigens ook gewoon even langs. De koffie staat altijd klaar.

Complexe fiscale vraagstukken

Met een verder toenemende internationalisering, in voortduring wijzigende wet- en regelgeving en diverse uitzonderingen op de bestaande regels begrijpen wij dat u soms door het fiscale bos de bomen niet meer ziet. Om die reden heeft Hermans & Partners een omvangrijk team van fiscalisten die elke dag druk doende zijn om de betreffende wet- en regelgeving en de wijzigingen daarop in kaart te brengen en te vertalen naar uw specifieke situatie.

Toch is het zo dat ook wij niet van alles op de hoogte zijn. Dan is het van essentieel belang om op bepaalde deelgebieden samen te werken met specialisten. Specialisten die hetzelfde nastreven als de medewerkers van H&P. Om die reden hebben we een zeer nauwe en exclusieve samenwerking met Herreveld, Van Sprundel & Partners (hierna Hs&P). Hs&P hanteert dezelfde kernwaarden en visie als H&P en is gespecialiseerd in de nationale en internationale fiscale praktijk. Als cliënt van H&P bent u er zo altijd van verzekerd dat u, ook met zeer complexe fiscale vraagstukken, in control blijft. Voor meer informatie over Hs&P verwijzen wij u graag naar de website: http://www.hvstax.nl