"Om onze missie, visie en strategie helder te krijgen, hebben wij de Boardroom Strategisch Leiderschap via H&P gevolgd."
Dromen
Denken
Doen

Carrosserie Elenbaas

case

Carrosserie Elenbaas bestaat inmiddels 125 jaar en is dé specialist in op maat gemaakte carrosserieën, Lamberet koel-/vriesinstallaties, Palfinger kranen en Bott-Vario bedrijfswageninrichtingen. Daarnaast hebben zij een eigen werkplaats voor onderhoud, modificaties en reparaties, een eigen spuiterij en schadeherstel en een complete print en sign afdeling voor het beletteren van (vracht)wagens. Laurens en Jean-Paul Elenbaas hebben recentelijk de Boardroom Strategisch Leiderschap gevolgd.

Meer weten over deze case of hoe wij u van dienst kunnen zijn? 

1. Wat was uw initiële vraag, waar had u dringend behoefte aan?

Als servicegericht bedrijf verkopen wij niet graag ‘nee’. Een uitbreiding van onze werkzaamheden dient echter wel aan te sluiten bij onze visie: we doen het goed of we doen het niet. Om onze missie, visie en strategie helder te krijgen, hebben wij de Boardroom Strategisch Leiderschap via H&P gevolgd.

2. Hoe is dat opgepakt door Hermans & Partners?

De Boardroom Strategisch Leiderschap bestond uit 7 ochtendsessies. Deze sessies werden begeleid door 2 docenten met ruime ervaring in strategievorming en het creëren en meten van waarde. Aan de hand van de theorie en door onszelf ingebrachte cases hebben wij een veel duidelijker beeld van onze onderneming gekregen. Wij weten nu wat de behoeften van onze (potentiële) klanten zijn en waar onze kansen en uitdagingen liggen. Het sparren met mede-participanten en de 2 docenten hebben wij als zeer waardevol ervaren.

3. Wat was het resultaat en wat viel u daarbij op, mee of tegen?

Tijdens deze sessies kregen wij praktische methoden en tools mee waar wij direct in onze organisatie mee aan de slag zijn gegaan. Zo hebben wij geleerd hoe wij binnen onze organisatie kunnen sturen op het creëren van waarde en hoe wij onze medewerkers in dit proces kunnen betrekken. Immers, hoe breder het draagvlak binnen een organisatie, hoe groter de kans op succes! Niet geheel onbelangrijk….wij weten nu ook hoe wij waardecreatie kunnen meten. Zo kunnen wij direct het effect van onze inspanningen zien en waar nodig bijsturen.

4. Wat adviseert u collega-ondernemers?

Kort maar krachtig: wil je meer uit je organisatie halen, meld je dan aan voor deze Boardroom! Je leert op praktische wijze invulling te geven aan je missie, visie en strategie. Je werkt aan een concreet lange-termijn-plan met een duidelijk doel; iedereen binnen de organisatie heeft dezelfde focus. Dat is een motiverende maar zeker ook geruststellende gedachte!

Meest recente cases

ZIJ GINGEN U VOOR

326A8461B

Ingenieursbureau Multical

Jasper de Rijke

Intermax Group

Ludo Baauw

PG Security Systems

Peter Gatowinas

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.